Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Crouser passitti kuulan 31-vuotiaan maailmanennätyksen historiaan – yli seitsenkiloinen kuula lensi 23,37

Crouser on kuulan olympiavoittaja Rion olympialaisista, ja hänen ulkoratojen ME-tulostaan on yleisurheilupiireissä odoteltu. Kuva syyskuulta 2020. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koko kauden vahvassa kunnossa ollut Ryan Crouser otti nimiinsä kuulantyönnön molemmat miesten maailmanennätykset. Crouser rikkoi Yhdysvaltain yleisurheilun olympiakarsinnoissa yhden lajin vanhimmista maailmanennätyksistä, kun hän lennätti kuulansa ulkoratojen ME-lukemiin 23,37 Eugenessa. Entinen ME oli yhdysvaltaisen Randy Barnesin 23,12 vuodelta 1990.

– Tiesin sillä sekunnilla, kun kuula irtosi kädestäni, että tästä tulee hyvä, Crouser kommentoi neljännen kierroksen ME-työntöään.

Crouser, 28, on kuulan olympiavoittaja Rion olympialaisista, ja hänen ulkoratojen ME-tulostaan on yleisurheilupiireissä odoteltu. Tällä kaudella Crouser ehti kertaalleen jo työntää yli 23 metrin tuloksen, kun miesten käyttämä 7,26 kiloa painava kuula lensi 23,01:een Arizonassa toukokuussa. Talvella Crouser otti Barnesilta nimiinsä sisäratojen ME:n tuloksellaan 22,82 Arkansasissa.

Crouserin kauden taso on ollut vankkumaton. Kauden kymmenessä kilpailussa hän on jäänyt alle 22 metrin tulokseen vain kahdesti, molemmilla kerroilla vain seitsemän sentin erolla.

Eugenen olympiakarsinnoissa Crouser osoitti jo aamun karsintakilpailussa vireensä hurjalla tuloksella 22,92. Illan finaali alkoi myös vahvasti luvuin 22,61, 22,55 ja 22,73, kunnes neljännellä kierroksella rävähti maailmanennätys.

– Ennätys on vaatinut kovaa työtä ja omistautumista. Tuntuu siltä, että harteiltani lähti paino, Crouser innostui ennätyksestä.

Hän kertoi pysyneensä kisan aikana rentona ja irtonaisena, mikä oli ennätystyönnön avain.

Olympiapaikan Tokioon varmistivat myös toiseksi tuloksella 22,34 työntänyt Joe Kovacs, vuoden 2019 maailmanmestari, sekä pronssimies Payton Otterdahl tuloksella 21,92.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut