Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kovalainen hopealle, Veeti Vainio neljäs – maantiepyöräilyn SM-kisat alkoivat aika-ajoilla

Veeti Vainio oli neljäs U23-sarjassa. Arkistokuva / Kari Martikainen

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen avauspäivänä Vantaan Hakunilassa ratkottiin aika-ajon Suomen mestaruudet. Dramaattisen miesten kilpailun voittoon ajoi OTC:n Matti Hietajärvi ja naisten mestaruuden vei Triathlon Suomen Tiina Pohjalainen.

Miesten kilpailussa matkana oli 41 km. Helteinen ja tuulinen sää aiheutti kilpailijoille haasteita ja lopulta myös kilpailun ratkaisu oli dramaattinen. Ylivoimaisesti nopeinta vauhtia ajanut Akilles Green Teamin Ukko Peltonen kaatui loppusuoralla. Lisäksi Peltoselle tuomittiin 30 sekunnin aikasakko liikenneympyrän väärältä puolelta ajamisen vuoksi.

Näin voiton vei vahvalla ajolla Hietajärvi. Pronssille ajoi IK-32:n Markus Auvinen.

Peltonen jäi voittajalle 17,3 sekuntia.

Naisten kilpailussa Pohjalaisen voittoaika 25 kilometrin reitillä 37.07,33. IK-32:n Minna-Maria Kangas ajoi hopealle ja Triathlon Suomen Maisa Tuliniemi oli kolmas. Triathlonistien esiinmarssi oli vahvaa, sillä naisten kuuden kärjessä oli neljä triathlonistia.

U23-lähdön voittoon ajoi IK-32:n Markus Knaapi ajalla 53.54,92. Akilles Green Team miehitti seuraavat sijat, kun Jaakko Sillankorva otti hopeaa, Patrik Arola pronssia ja hyvinkääläinen Akilleksen Veeti Vainio oli neljäs.

Samuli Öhman oli kuudes.

Parapyöräilyn MH3-luokassa Hyvinkään Pyöräilijöiden Marko Kovalainen otti SM-hopeaa CCH:n Jani Peltopuron jälkeen. Eroa kaksikon välille jäi pari minuuttia.

Lauantaina ratkotaan naisten SM-mitalit ja sunnuntaina vuorossa on miesten kilpailu. SM-maantieltä toteutetaan livelähetys, joka on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.

– Kaikilla on mahdollisuus katsoa kilpailua livestriimistä ISTV:n (Ilta-Sanomat) ja Ruudun (Ruutu.fi) kautta, tapahtumajohtaja Teemu Ramstedt kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut