Eriksenin tilanne on yhä kapteeni Sparvin mielessä – "Oli huonoiten nukuttu yö moneen viikkoon"

Ensimmäistä miesten EM-lopputurnaustaan pelaavan Suomen jalkapallomaajoukkueen avauskamppailu Tanskaa vastaan lauantaina oli ottelu, joka ei luultavasti koskaan pyyhkiydy pelaajien mielistä.

– Vaikka hienon voiton saimme, ei se tuntunut niin hienolta, koska taustalla oli niin ikävä tapaus, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi etälehdistötilaisuudessa sunnuntai-iltana.

Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin lyyhistyminen kentälle kesken ottelun järkytti. Eriksen sai sydänpysähdyksen, mutta voi olosuhteisiin nähden hyvin. Hän on sairaalassa.

Suomi voitti Kööpenhaminassa pelatun kamppailun Joel Pohjanpalon puskumaalilla 1–0. Vaikka voitto oli historiallinen, Eriksenin tilanne oli luonnollisesti pelaajien mielissä.

– Yleensä kopissa on musiikkia, laulua, tanssimista ja vaikka mitä. Nyt ei ollut mitään sellaista. Oli aika maltillista, joukkueen kapteeni Tim Sparv kuvaili voittotunnelmia.

"Tuollaisen jälkeen pelaaminen ei ole luonnollista"

Sparv ja Kanerva ovat nähneet jalkapallossa paljon, mutta lauantai oli jotain täysin poikkeuksellista. Sparv muistutti, ettei tilanne ollut järkyttävä pelkästään pelaajille vaan myös muille tapahtuman nähneille.

– Oli huonoiten nukuttu yö varmaan moneen viikkoon. Se on aika luonnollista, kun jotain tuollaista on tapahtunut, Sparv sanoi.

Tanskan pelaajat ovat saaneet ammattiapua tapahtuman käsittelemiseen. Kanerva sanoi, ettei Suomen joukkueelle ole tullut suoranaista kriisiapua Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta.

Lauantain ottelu oli pari tuntia keskeytetty, kunnes se päätettiin pelata loppuun. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi sunnuntaina, ettei ottelua olisi pitänyt jatkaa lauantaina.

– Ei se optimaalinen ratkaisu ollut. Ajatuksena oli kuunnella, mitä Tanskan joukkue haluaa ja tukea heidän ratkaisuaan. Tuollaisen jälkeen pelaaminen ei ole luonnollista eikä varmaan henkisesti terveellistä, Sparv sanoi.

Suomen turnausurakka jatkuu keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan. Kanervan mukaan koko joukkueen pitäisi olla Venäjää vastaan pelikunnossa. Varamiehenä mukana ollut Albin Granlund on palannut kotiin, sillä Nikolai Alho on toipunut pelikuntoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut