Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tapola varmisti paikkansa Tokion paralympialaisten pöytätenniksessä

Pöytätennispelaaja Aino Tapolan yli vuoden odotus palkittiin perjantaina paralympialaisten edustuspaikalla. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Pöytätennispelaaja Aino Tapolan yli vuoden odotus palkittiin perjantaina paralympialaisten edustuspaikalla. Helsinkiläinen varmisti pääsynsä Tokioon, kun hän onnistui parapöytätenniksen karsintaturnauksessa Sloveniassa.

Tapola sinetöi kahdella otteluvoitolla luokkien 1–2 sarjavoiton Laskossa. Hän pelaa vielä lauantaina, mutta Tokio-paikka on jo varma. Tapolan saavutuksen arvoa nostaa se, että hän on kaikkein vaikeavammaisimpien pelaajien ykkösluokan edustaja. Vastustajissa oli myös ylemmän eli kakkosluokan pelaajia.

Paralympialaiset ovat Tapolan ensimmäiset. Martti Aution valmentama Tapola valmistautui olympiakarsintaan jo viime keväänä, mutta korona laittoi suunnitelmat uusiksi ja vaikeutti harjoittelua.

Siilinjärveläisellä Timo Natusella on vielä mahdollisuudet Tokio-paikkaan, mutta neljänsiin paralympialaisiinsa tähynneen kuopiolaisen Esa Miettisen tie katkesi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut