Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Innala pelaa tulevan valmentajansa silmien alla: "Kenties annan jonkinlaisia näyttöjä myös Villelle" – Suomi kohtaa lauantain MM-välierässä Saksan ja odottaa fyysistä kamppailupeliä

Leijona-leirissä uskotaan, että lauantaisesta jääkiekon MM-välierästä on luvassa fyysinen kamppailupeli. Suomi pelaa Latvian Riiassa loppuottelupaikasta, kun lauantain iltaottelussa asettuu vastaan suomalaisväriäkin sisältävä Saksa.

– Vastaan tulee hyvin samantyylinen ryhmä kuin me. Saksa on kova kamppailujoukkue, joka taistelee jokaisesta irtokiekosta. Siihen meidän pitää pystyä vastaamaan, korostaa kolme maalia turnauksessa iskenyt Iiro Pakarinen.

Puolustuspäässä Suomen joukkueen tehokkain pelimies on ollut Tony Sund, joka on viimeistellyt neljä tehopistettä kahdeksaan otteluun. Uransa ensimmäistä miesten arvoturnausta pelaava kiekkoilija pitää Saksaa hyvänä vastustajana.

– Saksa puolustaa hyvin ja pyrkii sitä kautta luomaan tekopaikkoja hyökkäyspäähän. Jos kykenemme pitäytymään omassa pelissä, niin uskon meidän pystyvän jopa parantamaan otteitamme Tshekki-pelistä, Sund sanoi joukkueen etähaastattelussa.

Saksan vaihtoaitiosta löytyy myös suomalaisväriä, kun joukkuetta edustavat pääkäskijä Toni Söderholmin ohella myös valmennuksessa niin ikään vaikuttavat Ville Peltonen ja Ilpo Kauhanen. Latvian MM-turnauksessa edukseen esiintynyt Jere Innala kiekkoilee ensi kaudella Helsingin IFK:ssa, jonka päävalmennuksesta vastaa Peltonen. Tämä tuokin pientä ekstralatausta 23-vuotiaan leijonahyökkääjän puseroon.

– Kenties annan lauantaina jonkinlaisia näyttöjä myös Villelle. Toisaalta eiköhän hän ole jo aiemmin pelejäni seurannut ja tietää jo varmasti ennestään, millainen pelaaja olen, Innala sanoi.

Suomalaispuolustuksessa kiekollista roolia niin ikään nauttiva Miika Koivisto puolestaan näkee, että Suomen puolustuspelaaminen on voittoon vaadittavalla tasolla.

– Jos pystytään pitämään vastustajan paikat minimissä, niin kykenemme silloin varmasti myös tekemään ne muutamat voittoon vaadittavat maalit.

MM-välieräottelu Suomi–Saksa alkaa lauantaina kello 18.15.