Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaikkien aikojen EM-etkot ensi lauantaina: Verkkolähetyksessä mukana muun muassa Atik Ismail, Antero Mertaranta...

Kahden tunnin verkkolähetyksessä ovat mukana mm. Atik Ismail, Antero Mertaranta, Anna-Liisa Tilus ja Joonas Kolkka

Matti Eve juontaa kahden tunnin mittaisen EM-kisojen ennakkolähetyksen ensi lauantaina. Mirja Hussain
Markus Pirttijoki

Markus Pirttijoki

Suomi debytoi EM-kisoissa, ja ensimmäistä arvokisaturnausta myös pohjustetaan isosti. Mediatalo Keskisuomalainen ja PunaMusta Media toteuttavat kahden tunnin mittaisen suoran lähetyksen yhtä aikaa 16 eri sanomalehden verkkosivuilla. Lähetys käynnistyy aivan Tanska–Suomi -ottelun alla lauantaina 12. kesäkuuta kello 16.

Matti Evellä on pitkä kokemus TV-ankkurina. Mirja Hussain

Lähetyksen juontaa Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve. Se kuvataan Videomakersin virtuaalistudiolla Lahdessa. Evellä on noin 20 vuoden mittainen tausta Nelosen ja MTV:n urheilulähetyksistä, mutta sen jälkeen hän on keskittynyt radion tekemiseen Lahdessa. Televisiotyöstä on ollut taukoa viisi vuotta.

– Tämä on paluu rikospaikalle, myönteisellä fiiliksellä, sanoo Matti Eve.

Lähetys koostuu sekä studiovieraista että TEAMS-yhteydellä haastateltavista asiantuntijoista. Studiossa Matti Even haastateltavina ovat Suomen A-maajoukkueen entinen valmentaja Jukka Vakkila, entinen maajoukkuepelaaja ja nykyisin HJK:n valmennustiimiin kuuluva Maija Saari sekä selostajalegenda Antero Mertaranta.

Antero Mertaranta kotiutuu jääkiekon MM-kisoista sopivasti ennen jalkapallon EM-kisoja. Hän on mukana lähetyksessä. Aku Isotalo

Lähetyksessä keskustellaan muun muassa suomalaisen jalkapallon historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta sekä fanien merkityksestä pelaajille.

Etäyhteydellä lähetykseen ottavat osaa PSV:n akatemiavalmentaja Joonas Kolkka, filosofian dosentti ja valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen, Kuopion Palloseuran Suomen mestaruuteen valmentanut Jani Honkavaara, jalkapallolegenda Atik Ismail, Väisäsen pelaavien veljesten äiti Anna-Liisa Tilus, Suomen ensimmäinen jalkapalloprofessori Mihaly Szerovay Jyväskylän yliopistosta sekä Huuhkajien ykkösfani Jani Karppinen, joka tuo lähetykseen tuulahduksen varsinaisilta pelipaikoilta eli Parkenista Tanskasta.

Anna-Liisa Tiluksen pojista Leo Väisänen pelaa ensi lauantaina Tanskaa vastaan Huuhkajien kokoonpanossa. Arkisto

Koronarajoitusten puitteissa lähetyksen lopuksi käväistään kisakatsomoissa eri puolilla Suomea.

Atik Ismail lupaa lähetykseen historian havinaa Suomen jalkapallon 1970-luvusta. Hän oli mukana joukkueessa, joka jäi ainoastaan yhden pisteen päähän EM-turnauspaikasta vuonna 1978. Kyseessä oli ensimmäinen kausi, kun Ismail pelasi miesten maajoukkueessa.

– Voitimme silloin Kreikan ja Unkarin ja pelasimme Neuvostoliiton kanssa kahdesti tasan. Toisessa pelissä Unkaria vastaan olisi riittänyt tasapeli, mutta hävisimme 3–1. Totta kai se harmitti. Silloin kukaan ei kuitenkaan uskonut Suomen mahdollisuuksiin yltää arvokisoihin. Silloin nähtiin, että Suomesta tulee vain hiihtäjiä ja yleisurheilijoita.

Atik Ismail seuraa edelleen aktiivisesti jalkapalloa; kansallisella tasolla.

– Kaikki käy Veikkausliigasta viitoseen.

Atik Ismail jäi itse vain pisteen päähän EM-kisoista. Tomi Glad

Pitkän linjan jalkapalloilijalla ja valmentajalla on myös vankka näkemys Huuhkajien kisamenestyksestä.

– Tanska voitetaan, Venäjän kanssa pelataan tasan ja Belgialle hävitään. Neljällä pisteellä mennään heittämällä jatkoon, Ismail ennustaa.

EM-kisojen etkot-lähetys esitetään tämän lehden verkkosivulla lauantaina 12.6. kello 16–18. Suomen peli Tanskaa vastaan alkaa samana päivänä kello 19.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut