Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lumimies" Laaksonen komealla voitolla jatkoon Ranskan avoimissa

Sveitsiä edustavan suomalaissyntyisen Henri Laaksosen tie tenniksen grand slam -turnauksissa vie ensimmäistä kertaa kolmannelle kierrokselle, kun hän kukisti Ranskan avointen kaksinpelin toisella kierroksella Espanjan Roberto Bautista Agutin 6–3, 2–6, 6–3, 6–2. Espanjalainen oli turnauksen 11. sijoitettu, Laaksonen puolestaan on maailmanlistalla sijalla 150.

Laaksonen, 29, kertoi ottelun jälkeen, kuinka massakenttä hioi hänen peliään synnyinmaa Suomessa aikoinaan.

– Massakentät avattiin tosi aikaisin, joskus jo maaliskuun lopulla. Pelattiin joo joskus pienessä lumisateessa, mutta massakausi oli aina kyllä aika pitkä, Laaksonen myhäili maukkaan voiton jälkeen.

Kolmas kierros takaa Laaksoselle palkintorahaa yli 136 000 dollaria. Koko viime vuonna mies tienasi 126 000 taalaa.

– Viime vuosi oli vaikea, kun turnauksia ei ollut. Joten ei ollut tulojakaan, Laaksonen muisteli koronaviruksen sotkemaa viime vuotta.

Laaksonen kohtaa seuraavaksi Japanin Kei Nishikorin, joka kaatoi 23. sijoitetun venäläisen Karen Hatshanovin viiden erän taistossa. Laaksonen ja Nishikori (maailmanlistalla 49:s) eivät ole aiemmin kohdanneet ATP-tasolla.

Jatkopaikka alle tunnissa

Menestystä tuli keskiviikkona myös Suomea edustaville, kun Emil Ruusuvuori selviytyi saksalaisparinsa Dominik Koepferin kanssa jatkoon nelinpelissä. Ruusuvuori ja Koepfer voittivat ensimmäisellä kierroksella parin Aljaz Bedene/Jackson Withrow erin 6–1, 6–4. Ottelu kesti vain 55 minuuttia.

Yhdysvaltalaispelaaja Withrow ja slovenialainen Bedene olivat Ruusuvuoren ja Koepferin tavoin sijoittamaton pari turnauksessa.

Toisella kierroksella Ruusuvuori ja Koepfer kohtaavat hollantilaisparin Jean-Julien Rojer/Wesley Koolhof. He ovat turnauksessa 11:nneksi sijoitettu pari.