Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen mitalisade jatkui parayleisurheilussa, Toni Piispanen kelasi EM-hopealle

Ratakelaaja Toni Piispanen jatkoi suomalaisten mitalisuorituksia parayleisurheilun EM-kisoissa Puolassa. Espoon Tapioita edustava Piispanen kelasi T51-luokassa 200 metrin hopealle ajalla 39,57.

Euroopan mestaruuden vei Belgian ME-mies Peter Genyn ajalla 39,01.

Piispaselle EM-hopea oli kyseisellä matkalla uran toinen. Suomalainen on juhlinut matkan hopeamitalia kahdesti myös MM-tasolla.

– Vastatuulta oli kaarteessa melkein koko matkan. Toisella lyönnillä tuli pieni lipsahdus ranteelle. Pikkuisen tahmeampaa oli, kuin odotin. Mutta odotan jo ensi lauantain satasta (100 metriä). Se on mun päämatka, Piispanen kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla .

Myöhemmin illalla Suomen 18-vuotias ensikertalainen Iida Lounela juoksi pronssille luokassa 12. Lounela paransi luokan SE-lukemia kahdesti aikaan 67,01.

Tiistaina Suomi nappasi kisoista kolme mitalia, kun Leo-Pekka Tähti otti kultaa ja Esa-Pekka Mattila kelasi pronssia T54-luokan 100 metrillä. Lisäksi Marjaana Heikkinen heitti kultaa F34-luokan keihäässä.