Naisleijonat metsästää puuttuvaa kultamitalia tutussa johdossa – Juuso Toivola seuraa Pasi Mustosta joukkueen luotsina

Jääkiekkoliiton liittohallitus on valinnut Juuso Toivolan naisten jääkiekkomaajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Pasi Mustonen jatkaa tehtävässä ensi helmikuun Pekingin olympialaisten loppuun asti.

– Pelaajat ja menestystä tuoneet toimet ovat Juusolle tuttuja, mikä varmasti helpottaa kapulanvaihtoa ja tuo toimintaan jatkuvuutta. Mustosen Pasin kaudella on otettu isoja harppauksia eteenpäin, ja onkin hienoa, että pääsemme jatkamaan toimintaa näistä lähtökohdista, pitkäjänteisellä otteella, naisten maajoukkueen GM Tuula Puputti sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa .

50-vuotias Toivola on ollut mukana naisten ja tyttöjen maajoukkueiden valmennuksessa vuodesta 2000 lähtien. Tällä hetkellä puolet hänen työajastaan kuluu naisten jääkiekon kehitystyön parissa ja puolet Lapin urheiluopiston valmennusosaamisen koordinaattorina.

Naisten päävalmentajana Toivola osallistuu Naisten Liigan urheilun toimintaympäristön, valmentajien koulutuksen ja valmennuksen kehittämiseen.

– Juuso toimii Naisten Liigan johtoryhmässä urheilutiimin vetäjänä ja tekee arkityössään muun muassa valmentajakoulutusta. Hän tuntee naisten kiekon tilan ja toimijat äärimmäisen hyvin. Uskon, että päätoimisuuden myötä saamme lisää osaamista myös kotimaan pääsarjan toimijoiden tueksi, Puputti sanoi.

Sopimuksen malli 2+2

Toivolan sopimus on kaksivuotinen. Sopimus sisältää option kahdesta jatkovuodesta, koska naisten maajoukkueen toimintaa ohjaa talviolympialaisten neljän vuoden sykli.

Naisten MM-kisoissa Kanadassa ensi elokuussa Toivola on jo mukana maajoukkueen apuvalmentajan roolissa.

– Arvostan, että saan jatkaa prosessia, jossa olen ollut tiiviisti mukana. Maajoukkueen tehtävänä on tukea ja ohjata huipulle tähtäävää kehitystä kohti maailman huippua. Aika näyttää, mitä muutoksia toimintaan jatkossa mahdollisesti tulee, nyt fokus on tulevassa kaudessa: meillä on ohjelmassa kahdet arvokisat, joiden eteen koko valmennustiimi tekee täysillä töitä, Toivola sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut