Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leo-Pekka Tähti kelasi EM-kultaan – Suomelle myös pronssia

Leo-Pekka Tähti otti ylivoimaisen voiton parayleisurheilun EM-kisoissa Puolassa, kun hän kelasi 100 metrin voittoon luokassa 54 ajalla 13,95. Esa-Pekka Mattila täydensi suomalaismenestystä pronssisijallaan. Ajan 14,39 kirjanneen Mattilan edelle ehti niukasti Hollannin Kenny van Weeghel.

Aiemmin tänään Marjaana Heikkinen heitti luokan 34 keihäänheiton Euroopan mestariksi. Mestaruus on Heikkiselle kolmas peräkkäinen.

Heikkisen voittotulos oli 17,85. Saksan Frances Herrmann oli toinen tuloksellaan 17,16.

– Nyt tuli koettua kaikki mahdollinen yhdessä kilpailussa. Kisapaikalla ei ollut yhtään keihästä, jota oli etukäteislistauksessa. Eikä pihkaa saanut käyttää, joka oli minulle iso asia, koska minulla ei ole tuntoa sormenpäissä. Yksi heitto lipsahti kilpailun aikana kokonaan kädestä, Heikkinen kertoi tiedotteessa.

Heikkisen aiemmat EM-voitot ovat vuosilta 2016 ja 2018.

– Totta kai olen tyytyväinen, kun sain pidettyä valtikkani Euroopassa. Se luo hyvät lähtöasemat ja tuo itsevarmuutta valmistautua Tokion kisoihin (paralympialaisiin), Heikkinen totesi.

Suomalaiset ratakelauksen huiput luokassa 54 nähtiin 100 metrin alkuerissä, ja Esa-Pekka Mattila kirjasi nopeimman ajan 14,56. Myös eränsä voittanut Leo-Pekka Tähti kelasi ajan 14,89. Alkuerien kolmas oli Hollannin Kenny van Weeghel ajalla 15,11.