Eishockey News: Saksan MM-joukkueesta sometoimintansa takia pudotettu NHL-maalivahti puolustautuu: "En ole kansallissosialisti enkä oikeistoradikaali"

NHL:n Detroit Red Wingsin maalivahti Thomas Greiss on paitsiossa Saksan jääkiekkomaajoukkueesta sosiaalisessa mediassa esittämiensä kantojen takia. Greiss vakuuttaa Eishockey Newsin haastattelussa , ettei ole oikeistoradikaali.

Ennen tämänvuotisia MM-kisoja Saksan jääkiekkoliiton urheilujohtaja Christian Künast ilmoitti, ettei Greissin valinta tule kyseeseen jääkiekkoliiton arvojen takia. Greiss on ilmoittanut olevansa Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kannattaja. Greiss oli tykännyt Instagramissa julkaisusta, jossa rinnastettiin Adolf Hitler ja Hillary Clinton. Greiss pyysi myöhemmin tätä anteeksi.

Greiss sanoi haastattelussa tulleensa ymmärretyksi väärin.

– En ole kansallissosialisti enkä oikeistoradikaali. Olen hyvin avoin maailmalle. Toivon, että myös kaikki muut olisivat avoimia ja suvaitsevaisia, Greissa puolustautui.

Greissia on arvosteltu myös siitä, että hän esitti suruvalittelut äärikonservatiivisen radiojuontajan Rush Limbaughin kuoleman johdosta.

– Esitin suruvalittelut, koska hän teki paljon hyvien asioiden puolesta. Hän teki paljon armeijan eteen, hän keräsi miljoonia dollareita syövän ja autismin tutkimukseen. Se oli pääsyy, miksi esitin suruvalittelut, Greiss selitti.

Greiss ei ole pelannut Saksan maajoukkueessa kevään 2017 MM-kisojen jälkeen. Greiss kertoi keskustelleensa ennen tämänvuotisia MM-kisoja Saksan maajoukkueen suomalaisen päävalmentajan Toni Söderholmin kanssa.

– Päätös, ettei minua enää nimetä, tuli tyhjästä, hän sanoi.

Greiss antoi ymmärtää, ettei enää tulevaisuudessa ole maajoukkueen käytettävissä.

– Olen aina pelannut erittäin mielelläni maajoukkueessa. Siellä on aina superkavereita. Toivon saksalaiselle jääkiekkoilulle kaikkea hyvää, mutta Saksan jääkiekkoliitto on minun osaltani käsitelty loppuun, Greiss sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut