Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Talikka voitti Salamakypärä-lähdön – riihimäkeläislähtöisen raviohjastajan tavoite kokonaiskisan voitossa

Sakari Talikka. Hippos

Riihimäkeläislähtöinen, Pihtiputaalla asuva Sakari Talikka voitti nuorten raviohjastajien Salamakypärien kauden toisen osalähdön Oulussa. 21-vuotias Talikka osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Salamakypäriin ja ohjasti Cover Princen helppoon voittoon. Samalla Talikka nousi kokonaiskilpailussa sijalle kolme.

Talikka ohjasti Cover Princen päättäväisesti keulapaikalle, ja piti johtoasemansa loppuun asti. Voittoaika oli 15,8a/2100 metriä. Hevosta valmentaa Talikan työnantaja Antti Ojanperä, jonka tallilla Talikka on työskennellyt vuoden 2020 alusta alkaen.

– Cover Prince on mukava hevonen. Olen saanut ajaa sillä aikaisemminkin. Tämä on pärjäävä hevonen, niin mukavahan tällaisella on ajaa, Talikka kehui Hippoksen nettisivujen tiedotteessa.

Talikka oli aiemmin voittanut yhden paikallisravilähdön, Salamakypärien osalähdön voitto oli ensimmäinen korkeammalla tasolla.

– Hetken oltiin kolmannella, mutta päästiin sitten takasuoralla keulaan asti. Meni tosi hyvin, kun siihen keulaan päästiin ja melko varmasti se tuli maaliin asti, Talikka kertasi lähdön tapahtumia.

Lähdössä toiseksi kiri Jere Hurmeen ohjastama Enigma Sisu, ja Terno Grönstrand kannusti MAS Dominantin kolmanneksi.

Talikan tavoitteet ovat Salamakypärät-sarjan kokonaiskisan voitossa.

– Aion nyt olla muiden talleilla töissä jonkin aikaa. Sitten ehkä oman tallin perustaminen jossain vaiheessa, minua kiinnostaa valmentaminen ja ohjastaminen, Talikka kertoi tiedotteessa.

Toisen osalähdön jälkeen sarjan johdossa jatkaa Oona Halme, joka sijoittui Oulussa seitsemänneksi. Toisena on Hurme ja kolmantena Talikka. Salamakypärät kilpailevat seuraavan kerran 16. kesäkuuta Vermossa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut