Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Olympialaisia sponsoroiva sanomalehti liittyi Tokion kesäkisoja vastustavaan rintamaan

Tokion olympialaiset pyritään järjestämään 23. heinäkuuta–8. elokuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Japanilainen sanomalehti Asahi Shimbun liittyi uusimpana tahona Tokion kesäolympialaisia vastustavaan rintamaan, kun kisojen alkuun on alle kaksi kuukautta. Asiasta kinkkisen tekee se, että sanomalehti on yksi Tokion kesäolympialaisten virallisista sponsoreista.

Lehti on japanilaisten yleisen mielipiteen puolella ja kannattaa olympialaisten perumista. Lehden mukaan se ei voi hyväksyä tapahtuman järjestämiseen liittyvää uhkapeliä ja kehotti pääkirjoituksessaan pääministeri Yoshihide Sugaa arvioimaan tilannetta rauhallisesti ja objektiivisesti ja tekemään päätöksen olympialaisten perumisesta.

Kisaorganisaatio puskee kisoja eteenpäin vastustuksesta huolimatta ja sanoo laajan sääntökirjan takaavan urheilijoiden ja Japanin asukkaiden turvallisuuden. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi viime viikolla, että suurin osa olympiakylässä majailevista urheilijoista ja joukkueiden jäsenistä rokotetaan ennen kisojen alkamista.

Tilanne Japanissa on vaikea, kun Tokion seudulla ja osalla muistakin alueista on käynnissä hätätila, jota odotetaan jatkettavan 20. kesäkuuta saakka.

Tokion olympialaiset pyritään järjestämään 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut