Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Monacon aika-ajot päättyivät dramaattisesti – Leclerc ajoi kaiteeseen ja piti paalupaikkansa

Kärkiaikaa pitänyt Leclerc ajoi loppuhetkillä kaiteeseen, mikä keskeytti aika-ajot. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten Monacon gp tarjoili jälleen kerran tapahtumaa, kun kuljettajat ratkoivat lähtöjärjestystä huomiseen kisaan. Paalupaikalta kisaan lähtee Ferrarin Charles Leclerc ennen Red Bullin Max Verstappenia ja kolmanneksi ajanutta Mercedeksen Valtteri Bottasta. MM-kärki, Mercedeksen Lewis Hamilton jäi seitsemänneksi, Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 14:s.

Aika-ajot Monacon ahtaalla katuradalla päättyivät dramaattisesti, kun kärkiaikaa pitänyt Leclerc ajoi loppuhetkillä kaiteeseen. Se keskeytti aika-ajot ja näin esti muita enää ohittamasta häntä tuloslistalla, joten paalupaikka tuli monacolaiselle hänen kotikisassaan. Nähtäväksi jää, kuinka vaurioitunut Leclercin Ferrari on ja tuleeko korjauksista kenties lähtöruuturangaistuksia.

Paalupaikka on sekä Ferrarille että Leclercille ensimmäinen sitten kauden 2019 Meksikon gp:n. Leclercille paalu on uran kahdeksas.

– Sääli päättää ajot seinään, ei tämä (paalu) tunnu ihan samalta (kuin tavallisesti). Samalla olen kuitenkin äärettömän iloinen paalun tuoneesta kierroksestani. Katsotaan nyt, vähän huolettaa (auton kunto), Leclerc totesi ratahaastattelussa.

Bottas: Joskus on onnea, joskus epäonnea

Verstappen ja Bottas harmittelivat tietysti sitä, että viimeinen mahdollisuus vietiin käsistä Leclercin kolaroinnin myötä.

– Kaikki meni todella hyvin, mutta punainen lippu pilasi paalumahdollisuuden. Mutta hyvin on viikonloppu silti sujunut toistaiseksi, Verstappen totesi.

– Olihan se pettymys, kun en saanut enää ajaa viimeistä vetoa punaisen lipun takia. Mutta sellaista se joskus on, Bottas pyöritteli.

– Joskus täällä eivät asiat suju toivomallasi tavalla. Joskus on onnea, joskus epäonnea, sellaista sattuu. Meillä on hyvä auto (kisaan), vaikka ei se täällä auta jos mennään letkassa (ahtaalla radalla). Katsotaan nyt, mitä tulee.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut