RiNS-kasvatti Daniel O'Shaughnessy on edelleen kiinni EM-kisalipussa – Huuhkajien leiriryhmässä on vain kaksi pelaajaa kotimaan liigasta

Päävalmentaja Kanerva luottaa Pukin EM-kuntoon: "Kuntoutus hyvässä vaiheessa, tosi positiivisia ollaan."

Historiaa ensimmäisellä EM-turnauspaikallaan tehnyt ja pian ensimmäisellä lopputurnauspelillään tekevä Suomen miesten jalkapallomaajoukkue astuu ensimmäiselle etapilleen kohti 12. kesäkuuta koittavaa ensimmäistä EM-kohtaamista Tanskaa vastaan, kun turnaukseen valmistava leiri alkaa. Keskiviikkona julkistettiin pelaajaryhmä leirille, ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva huokaisi.

– Onhan tässä ollut pähkäiltävää. Ei ollut helppoa, Kanerva naurahti pelaajalistan koonnista.

Kanervan "isolla listalla" oli 40 nimeä, ja valintojen jälkeen valmistuneella leirilistalla nimiä on 26. Robin Lod, Jukka Raitala, Joona Toivio ja Robert Taylor ovat seurajoukkuekiireiden takia leiriltä ja 29. toukokuuta pelattavasta Ruotsi-maaottelusta sivussa, mutta Lassi Lappalainen sai Lodista ja Raitalasta poiketen MLS-seuraltaan luvan leirimatkaan. Myös kippari ja Huuhkajahengen ilmentymä Tim Sparv on toipunut ja mukana. Loukkaantumisten myötä kisahaave sen sijaan haihtui sellaisilta viime vuosien Huuhkajilta kuin Jasse Tuominen, Simon Skrabb ja Rasmus Karjalainen.

Lopullinen kisajoukkue nimetään 1. kesäkuuta. Nyt nimettyjen ja seurakiireisen nelikon ulkopuolelta saattaa kuitenkin olla vielä asiaa kisakoneeseen.

– Se riippuu tietenkin loukkaantumistilanteesta, lista voi muuttua. Valitettavasti on lähes poikkeuksetta käynyt niin, että kun olen julkaissut joukkueen, niin joku sieltä on pudonnut (loukkaantumisen takia). Ei se täysin poissuljettua ole, että sieltä (ulkopuolelta) joku vielä tulisi, Kanerva mietti mainiten tietysti myös nykyurheilun uhan eli mahdolliset koronatartunnat. Joita toivottavasti ei tule.

Huuhkajien ykköstähden ja -tykin Teemu Pukin tilanne on viime viikkoina puhuttanut, sillä Pukki loukkasi nilkkansa ja pahimmissa peloissa EM-pelaaminen nähtiin uhatuksi. Kanerva kuitenkin hälventeli pessimismiä.

Onhan tässä ollut pähkäiltävää.

– Kuntoutus hyvässä vaiheessa, tosi positiivisia ollaan sen suhteen, että hän on kisoissa kunnossa. Hyvältä näyttää, Kanerva kertoi.

– Kun Teemu tulee leirille, nähdään, mitä hän pystyy tekemään ja ennen kaikkea millä aikataululla. Selvää on, että mitään riskiä ei kannata ottaa.

Onko siis varmaa, että Pukki on kisoissa ja iskussa siellä? Kysymys sai päävalmentajan huokaisemaan hymyillen...

– Lääkäritiimimme on hyvin luottavainen. En voi mitään (todennäköisyys)prosentteja antaa, sitten nähdään kun pääsee täysillä jalkapallotreeneihin mukaan, miten nilkka siihen reagoi. Ei sitä kukaan pysty... Mutta olemme luottavaisia, että hän olisi sataprosenttisessa kunnossa. Joutunut nyt totta kai huilaamaan, mutta se voi tehdä ihan hyvääkin, että saa vetää vähän henkeä.

Leiriryhmässä on kaksi pelaajaa kotimaan liigasta: HJK:n riihimäkeläislähtöinen puolustaja Daniel O'Shaughnessy ja FC Lahden laitamies Jasin Assehnoun, joka on A-maajoukkueen mukana nyt ensimmäistä kertaa. Kanerva kiitteli HJK:ta ja FC Lahtea pelaajien päästämisestä mukaan kesken liigakiireiden ja näkee ensikertalainen-Assehnounissa "paljon potentiaalia".

– Jasinia on pitkään seurattu. Taitava, luova pelaaja, omaa erittäin hyvän laukauksen. Tietyllä tavalla monipuolinen pelaaja, laidassa ja pystyy pelaamaan kärjessä. Ennen kaikkea näen hänessä paljon potentiaalia, ja sellaisia pelaajia pyrin aina nostamaan joukkueeseen, Kanerva totesi 22-vuotiaasta Assehnounista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut