Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edon Maxhuni ja Henri Ventoniemi mukana Susijengissä – Dettmann: "Nyt, jos koskaan on suomalaiselle koripalloperheelle tiedossa erittäin mielenkiintoisia aikoja."

Hyvinkään Pontevan koripallokasvatit Edon Maxhuni ja Henri Ventoniemi ovat mukana syksyn 2022 EM-kisoihin valmistautuvassa Susijengissä.

Viime helmikuussa EM-kisapaikkansa varmistaneella Suomen miesten koripallomaajoukkueella on edessään työntäyteinen kesä. Kesäkuun Tshekki-maaottelut, heinäkuinen Japanin maaottelumatka ja loppukesän kotimaaottelut tarjoavat tilaisuuden katsastaa pelaajia syksyllä alkaviin ruuhkakuukausiin, joiden aikana tiedossa on tiheään tahtiin MM-karsintaa ja EM-kisoja.

Päävalmentaja Henrik Dettmann valmennusjohtoineen on nimennyt Susijengin vahvuuteen ennätysmäiset 47 nimeä. Tämä ei ole sattumaa, sillä kesä antaa valmennusjohdolle tilaisuuden kartoittaa pelaajia karsinta- ja kisakoitoksiin.

– Meillä on jo käytössämme useampi viisikollinen kansainvälisen tason pelaajia ja joukkueen sisällä tervehenkinen kilpailuasetelma peliaikoista. Nämä molemmat elementit nousevat arvoon arvaamattomaan marraskuusta alkavina kuukausina, kun pelataan tiheässä aikataulussa MM-karsintaa ja EM-kisoja, Dettmann toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Uudet pelaajamme saavat tilaisuuden näyttää osaamistaan kokeneita maajoukkuepelaajia vastaan. Nyt, jos koskaan on suomalaiselle koripalloperheelle tiedossa erittäin mielenkiintoisia aikoja.

Yksi uusista pelaajista on Hyvinkäältä maailmalle lähtenyt Henri Ventoniemi. Miesten Korisliigaa Lahti Basketballin riveissä pelaava 207-senttinen sentteri tavoittelee ensimmäisiä peliminuuttejaan miesten maajoukkueessa. Nuorten maaotteluita 25-vuotiaalla Ventoniemellä on tilillään kaikkiaan 95.

Vaikka tiedossa on Susijengin osalta kolmas perättäinen kesä ilman virallisia arvokisa- tai karsintaotteluita, tahti muuttuu syksyllä radikaalisti.

Elokuussa arvotaan ensimmäisen vaiheen lohkot vuosien 2021–23 MM-karsintoihin. Jos Susijengi etenee neljän joukkueen karsintalohkostaan MM-jatkokarsintoihin, aikataulu tiivistyy entisestään.

– Olemme useamman vuoden peräänkuuluttaneet lisää pelejä, ja nytpähän niitä on ainakin tiedossa! Aikataulu on tiivis, mutta se on ollut hyvän aikaa tiedossa ja tätä tilaisuutta varten olemme viime vuodet yhdessä harjoitelleet. Lisäksi kuka tahansa helmikuun EM-karsintapelejä seurannut varmasti huomasi, että meillä on kypsynyt ja kypsymässä erittäin laadukas nuori eturivi näitä haasteita varten, Dettmann toteaa.

– On selvää, että esimerkiksi Edon Maxhunista, Elias Valtosesta ja Mikael Jantusesta on meille valtavasti iloa tuleviin MM-karsintoihin lähdettäessä. Uskon, että vastaavanlaisia nuorten pelaajien läpimurtoja on tiedossa myös karsintojen käynnistyessä.