Vilma Pesu nuorten maajoukkueeseen – kilpakalenterissa ensi kaudella paljon kansainvälisiä koitoksia

Hiihtosuunnistajilla ensi kauden selkeänä päätavoitteena on maaliskuussa Kemissä sekä Keminmaassa pidettävät MM-kotikisat, ja hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen on luottavaisin mielin kohdistaessaan ajatuksia maajoukkueen ensi kauteen.

Naisten maajoukkueessa on muun muassa Keravan Urheilijoita edustava HSU:n ex-yleisurheilija Siiri Saalo ja nuorissa Rajamäen Rykmentin Vilma Pesu.

– Valmennusjohdon puolesta olen tyytyväinen, kun tiimi pysyy samana. Urheilijoistakin kaikki kokeneemmatkin jatkavat, ja MM-kotikisat ovat selvästi kaikilla mielessä. Meillä on nousemassa juniorisarjoissa vahvoja nuoria, joilla on hyvää potentiaalia nousta kilpailemaan, vaikka alkukauden maailmancupin paikoista, pohtii Partanen.

Hiihtosuunnistajien tulevan kauden kilpailukalenterissa onkin ensi kaudella runsaasti kansainvälisiä tapahtumia.

– Opiskelijoille on kahdet kisat, Itävallassa maailmancupin kierros, Bulgariassa EM-kisat ja huipennuksena MM-kotikisat. Olosuhteissa ja maastotyypeissä tulee kauden kisoissa suurta vaihtelua. Todennäköisesti Sveitsin universiadeissa hiihtosuunnistetaan pelkällä tykkilumella, ja alkukauden kisoissa maastotyypit ovat selvästi jyrkkäpiirteisempiä mihin kotimaassa on totuttu. Vaikka kotimaan kisoissa tulee olemaan paljon tuttuja elementtejä, niin pidämme valmistautumisleirin myös kisakauden keskellä kohti kotimaan MM-kisoja, kertoo Tapani Partanen.

A-maajoukkue: Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Siiri Saalo Keravan Urheilijat, Marjut Turunen SK Vuoksi, Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut