Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Helle ei haitannut helatorstain kouluratsastuskilpailuja – 83 starttia kahden seuran yhteistyönä järjestetyissä kisoissa

Emma Frilander ja Brisky Velvet lyhyellä radalla. Eeva Torttila/Riihimäen Ratsastajat

Eeva Torttila

Helatorstaina raviradalla ratsastettiin seuratason kouluratsastuskilpailut. Kilpailun järjestivät yhteistyössä Riihimäen Ratsastajat ja Ratsastusseura Equus. Startteja päivään tuli 83. Tuomareina toimivat Sari Leppänen, Johanna Kyrö ja Merja Koivisto.

Lyhyen radan ohjelmissa Helppo C:ssä ja K.N. Specialissa Jokelan Susanna Brix-Parkkinen ja suomenhevosruuna Riplaus dominoivat ja voittivat molemmat luokat. Ratsukon työskentely näytti katsojan silmään todella valmiilta.

Helppo C:ssä toiseksi sijoittui Team MP Ridersin Paula Turunen Al Jarolla ja kolmanneksi Riihimäen Ratsastajien Emma Frilander ja valkoinen poni Brisky Velvet.

– Meidän suoritus oli tänään todella kiva vuoden ensimmäisten kisojen suoritukseksi. Onnistuimme säilyttämään ”Sissin” kanssa hyvän tahdin ja eteenpäin pyrkimyksen radalla, sekä ratsastamaan melko sujuvan radan muutenkin. Ratsastajan huolimattomuudella saatiin pieniä rikkeitä pisteissä. Puoliympyrä jäi liian pieneksi ja siirtyminen käyntiin oli myöhässä ratsastajan muistaessa siirtymisen vasta liian myöhään, Frilander pohti.

K.N. Specialissa Brix-Parkkisen jälkeen toiseksi sijoittui Horsy Teamin Emilia Päivinen Darralla. Hyvinkään Urheiluratsastajien Jonna Ikonen ja Van Royc’s Loona oli kolmas.

RiRan nuori Helmi Mäenpää sijoittui neljänneksi New Forest-ruunallaan Stackarps Pioneer ja Noora Vilkman viidenneksi Dana H:lla.

– Talvi on harjoiteltu monipuolisesti. Olemme käyneet Anna Kärkkäisen ja Niina Vuorisen valmennuksissa. Ponilla maastoillaan myös paljon, jolloin mieli pysyy virkeänä, kertoi Mäenpää.

– Tällä kaudella ”Piken” eli Stackarps Pioneerin kanssa on tavoitteena kilpailla kouluratsastuksessa seura- ja aluetasolla, lisäksi mennä pieniä estekisoja ja mahdollisesti kokeilla kenttäkisojakin. Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa kisoihin. Vähän jännitti, mutta rata meni ihan hyvin ja poni oli kiva ratsastaa. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja kilpailemista.

Vilkman ratsasti Dana H:ta K.N. Specialissa ja valmentajansa Saila Juote Helppo A:ssa.

– Rata meni hyvin, vaikka muutama rikko sinne mahtui. Saatiin kuitenkin tasainen suoritus, joka oli kauden aloituskisoilta hyvä tavoite, summasi ruusukesijan napannut Vilkman.

Pitkällä radalla ratsastettiin ensin Helppo A:2. Sen voitti Ratsastusseura Ainon Sabina Saloniemi ja Glenn van’t Gestelhof. Toiseksi tuli saman seuran Miia Ijäs-Idrobo ja Taddeus Duwiana.

Pitkän radan Helppo B:ssä voitto meni Viroa edustaneelle Maiken Lepisteelle. Hän ratsasti näyttävällä mustanruunikko FWB-orilla Cherrygarden’s First Love. Tuomari Merja Koivisto piti hevosta erittäin laadukkaana ja lupaavana.

Ratsastusseura Equusin Liisa Viitasara ratsasti hienosti kakkosruusukkeelle 9-vuotiaalla suomenhevosruunalla Kuningaskobra. Koivisto kiitteli arvostelupöytäkirjassa ratsukkoa hyvin esitetystä ohjelmasta ja antoi positiivista palautetta hevosen tahdikkuudesta.

Equusin varapuheenjohtaja Tiia Korkia-aho toimi koko päivän alueella toimihenkilönä.

– Tosi kiva päivä oli, se meni yllättävän kepoisasti! Hyvä fiilis jäi, hän totesi tapahtuman jälkeen.

Korkia-ahon mielestä paikallaolijat käyttäytyivät hyvin vallitsevassa pandemiatilanteessa ja pitivät tarvittavia turvaetäisyyksiä.

Toisaalta päivän mittaan huomasi, että ihmisten oli yksinkertaisesti kiva nähdä toisiaan kilpailutapahtumassa pitkän tauon jälkeen.

– Positiivisen puolelle meni, kun oli hellettä, eikä rankkasadetta, pohti puolestaan Riihimäen Ratsastajien puheenjohtaja Jaana Tengman kiittäen naapuriseuraa yhteistyöstä kilpailun jälkeen.

– Osalla väestä oli todellinen tekemisen meininki, esimerkiksi Sara Korkia-aholla Equusista ja Tuija Savolaisella RiRasta, jotka toimivat toimihenkilöinä ja talkoolaisina, sekä kilpailivat päivän mittaan.

RiRan ulkokilpailukausi jatkuu estekilpailuilla 22.5., jolloin on tarkoitus aloittaa RiRa seuracup presented by Hallahuhta ja 30.5., jolloin alkaa Lantmännen Agro Perttula Cup.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut