Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakan kotiavauksesta tuli katastrofi – "Kun Kotka sai paikan, pallo oli maalissa"

Vuosi sitten silloinen miesten jalkapalloliigan nousija Haka otti ensimmäisen kotivoittonsa vasta lokakuussa, ja myös tämä kausi on alkanut kotikentällä nihkeästi. Tämän vuoden liiganousija KTP haki perjantaina kolme pistettä 3–0-voitollaan.

– Kun ottaa 0–3 sarjanousijalta pataan kotona, pitää olla tosi pettynyt. Luojan kiitos ei ollut enempää katsojia kuin 50, kommentoi toimitsijakiellossa ollutta päävalmentaja Teemu Tainiota tuurannut Mikko Manninen.

Tainio sai punaisen kortin ja myöhemmin kahden ottelun toimitsijakiellon Inter-pelin tapahtumien takia. Manninen ei uskonut, että Tainion poissaolo olisi vaikuttanut pelaajien lataukseen.

– Pelaajat siellä pelaavat kentällä. Kun Kotka sai paikan, pallo oli maalissa. Me emme tehneet paikoista, sanoi pitkän palaverin ottelun jälkeen kopissa pitänyt Manninen.

Kolme päästettyä sai kenttäalueen ulkopuolella ennen ottelua savupommeja paukutelleet Hakan fanit huutamaan "Hila ulos" -huutoja. Ilveksestä siirtynyt kokenut maalivahti Mika Hilander löysi syyn tappioon.

– Olimme tosi paljon jäljessä maalinteon tehokkuudessa. Hallittiin näennäisesti, mutta ei oltu vaarallisia Kotkan päässä kenttää, Hilander tiivisti.