Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle askelta lähempänä Tokiota – Emma Kanerva kolmas CDI3* Verdenin GP Specialissa

Katseet kohti Tokiota. Kuvassa vasemmalta Noora Nyberg, Dr Doolittle ja kilparatsastaja Katja Karjalainen. AP arkisto/Jussi Inomaa

Tokion paralympialaisiin valmistautua ratsastaja Katja Karjalainen oli erittäin tyytyväinen viikonloppuunsa Saksan Mannheimissa käydyssä kolmen tähden kutsukilpailussa. Hyvinkään Kirvunkylän Ratsastajia edustava Karjalainen teki Saksassa paluun kansainvälisille kisakentille puolentoista vuoden tauon jälkeen tutulla kisakumppanilla Dr Doolittlellä.

Karjalainen otti lauantaina luokkavoitto henkilökohtaisessa kilpailussa vahvalla 74.524 prosentin tuloksella.

– Meillä oli tänään [lauantaina] selvä strategia. Eilen tuomarit kommentoivat, että hevonen liikkui välillä liian matalana ja pois kontaktista. Tänään otin lyhyemmät ohjat, Karjalainen kertoi Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa iloisena voiton avaimista.

Sunnuntaina edessä oli uuden vapaaohjelman ensiesitys kansainvälisten tuomareiden edessä. Edellisen kerran ratsukko esitti sen vajaat vuosi sitten SM-kilpailuissa.

Vapaaohjelmansa Rondò Venezianon iloisen rytmikkään musiikin tahtiin esittänyt ratsukko sijoittui toiseksi tanskalaisen Tina Jensen Ljumgstrøm Chabert ja Skovens Rosselliin jälkeen. Tärkeintä Karjalaiselle oli päätuomarin luokan jälkeen antama palaute ja kehitysehdotus vapaaohjelmasta.

– Arvostan suuresti sitä, että päätuomari tuli rakentavalla tavalla antamaan palautetta ohjelmasta. Tuomarit pitivät musiikista, mutta toivoivat ohjelman kulkua selkeämmäksi. Nyt lähdemme suunnittelemaan uuden ohjelman, Karjalainen kertoo valmisteluista Tokion paralympialaisiin.

Kouluratsastaja Emma Kanerva kilpaili viikonloppuna puolestaan CDI3* Verdenissä ensimmäisen kansainvälisen Grand Prix´n hevosella Greek Air. Ratsukko teki debyytissään loistavan tuloksen 73.196 prosenttia ja sijoittui kolmanneksi.

Kymmenenvuotias ruuna Greek Air sai tuomaristolta hyviä arvosanoja erityisesti piaffesta ja passagesta, kuten myös hyvinkääläislähtöinen Kanerva istunnastaan.

Sunnuntaina ratsukko kilpaili GP Specialissa sijoittuen siinäkin kolmanneksi. Tulos oli 70.383 prosenttia, ja erityisesti laukkaohjelma onnistui erinomaisesti. Laukanvaihdoista joka askeleella kaikki viisi tuomaria antoivat arvosanaksi kahdeksan.

Luokan voitti saksalainen Carina Scholz hevosella Tarantino, tulos 75.043 prosenttia.

– Tämä oli vasta toinen kilpailumme koko vuonna, ja Greek Air kävi eilen [lauantaina] vähän kuumana. Tänään [sunnuntaina] se oli alussa vähän epävarma, ei ihan tiennyt mitä pitäisi tehdä ja tarjosi vähän kaikkea. Laukkaohjelma sujui jo paremmin, ja se oli lopussa rennompi ja itsevarmempi, Kanerva kuvailee hevosen ensimmäistä GP Special -rataa SRL:n tiedotteessa.

Loistavan viikonlopun kruunasi kansallisen lyhyen Grand Prix´n voitto hevosella Eye Catcher 6 tuloksella 72.636 prosenttia. Lauantaina ratsukko voitti Intermediare II -luokan.

– En olisi ihan heti uskonut, että se voittaa viikonloppuna molemmat luokat. Olen siihen ihan älyttömän tyytyväinen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut