Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Rokotevalmistajat tarjoavat olympiaurheilijoille koronarokotetta jo toukokuuksi – tavoitteena saada urheilijat ja kisajärjestäjät rokotettua kahdesti ennen kisoja

Pfizer ja Biontech ovat tehneet sopimuksen rokotteista Kansainvälisen olympiakomitean kanssa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Rokotevalmistajat yhdysvaltalainen Pfizer ja saksalainen Biontech tarjoavat koronavirusrokotteita Tokion olympiaurheilijoille ja kisajärjestäjille. Yhtiöt ovat tehneet sopimuksen rokotteista Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kanssa.

Yhtiö kertovat organisoivansa rokotejakelun kansallisten olympiakomiteoiden kanssa niin, että rokotteen saavat kaikki halukkaat ennen matkustamista olympialaisiin.

Suomessa urheilijoita on rokotettu normaalin rokotusjärjestyksen mukaan. Esimerkiksi kestävyysjuoksija Topi Raitanen kertoi eilen Urheilutoimittajain liiton seminaarissa saaneensa jo rokotuksen, koska sairastaa rasitusastmaa ja kuuluu sen takia riskiryhmään. Sen sijaan Raitasen tavoin olympiajoukkueeseen valittu purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén kertoi odottavansa Espoossa omaa vuoroaan.

Yhtiöiden tavoitteena on saada ensimmäiset rokoteannokset jaettua jo toukokuussa, jotta kisoihin osallistuvat ehtivät saada myös toisen rokoteannoksen ennen kisoja.

Tokion kisat alkavat 23. heinäkuuta ja päättyvät 8. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut