Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen Cocks on jälleen käsipallomestari – tiukka kolmas finaali sai päävalmentaja Kekinkin puhaltelemaan

Dicken ei päästänyt Riihimäen Cocksia helpolla lauantaina Cocks Areenalla. Riihimäen ylpeys joutui tekemään 60 minuuttia täyttä työtä, ennen kuin finaalisarjan katkeaminen oli tosiasia.

Cocks voitti käsipallon Suomen mestaruuden suoraan otteluvoitoin 3–0, kun Dicken kukistui lauantaina 27–25 (12–11).

– Yli 1500 peliä olen valmentanut ja kohta sata finaaliakin. Ei eläessä ole ollut näin hermostunutta joukkuetta täydet 60 minuuttia, Cocksin valmentaja Kaj Kekki huokaili jouduttuaan muutaman kerran kesken pelinkin kävelemään vaihtopenkin taakse puhaltelemaan.

– Näki, että muutama uusi pelaaja oli uuden edessä, kun pelattiin tällaista ratkaisufinaalia. [Srdjan] Mijatovic ei saanut viime yönä ollenkaan nukuttua, Cocks-kapteeni Teemu Tamminen mietti ja arveli itsensä pelanneen finaaleita nyt 14. tai 15. kerran.

Tamminen oli lauantaina kapteeninnauhan arvoinen. Hän teki jo uransa 85. kerran yli kymmenen maalia SM-liigapelissä. Nyt niitä syntyi kaikkiaan 11.

– Kiitos kaikille taustajoukoille ja valmennukselle tästä kaudesta ja Caritalle kotiin rakkaita terveisiä, Tamminen herkistyi.

Cocks oli avausjaksolla jo viisikin maalia karussa ennen kuin Dicken sai rivinsä kasaan ja revittyä pelin tasaiseksi. Toisella jaksolla eroa ei meinannut tulla millään, kun vieraiden Max Granlundkin sai heittopelinsä kulkemaan.

Sitten Yury Lukyanchuk otti roolia, katkoi Dickenin hyökkäyksen ja lähetti Teemu Tammisen nopeaan. Tämä iski 23–21.

Lukyanchuk ja Aliaksandr Tsitou olivat Dickenille vaikea muuri ylitettäväksi Cocks-puolustuksessa. Erittäin tärkeä oli Vitalie Nenitan hankkima rankkari ja jäähy Granlundille.

Tamminen vei rankusta Cocksin jo kolme maalia edelle.

Nenita iski itse tärkeäitä osumia Cocksille ja Tamminen pääsi viskomaan tyhjään maaliin eroksi neljä maalia. Dicken kuitenkin kiri Ian Martinin osumilla eron taas yhteen.

Kun Srdjan Mijatovic heitti puoli minuuttia ennen loppua maalista ohi, Dicken sai yrittää viimeiset puoli minuuttia tasoitusta.

Cocksin loistopuolustus piti vieraat aisoissa ja ottelun kolmen tähden pelaaja Tamminen pääsi kaunistelemaan loppuluvut nopeasta 27–25:een.

Giedrius Morkunas oli erinomainen Cocks-maalissa. Vitalii Shitsko kävi torjumassa kaksi rankkaria avausjaksolla.

– Onnittelut Cocksille. Tehtiin kaikkemme, Dickenin valmentaja Björn Monnberg totesi Käsipalloliiton tiedotteessa.

Karjaalla BK-46 otti SM-pronssia kukistettuaan GrIFK:n toisessa pronssipelissä 33–27 (15–12). Ensimmäinen päättyi tasan Kauniaisissa.

Dicken sai lohtua naisten SM-sarjassa, kun se pelasi mestariksi voitettuaan finaalissa hallitsevan mestari HIFK:n suoraan kolmessa ottelussa. GrIFK sai pronssia.

Lisää Cocksin pelistä ja tunnelmista haastatteluineen maanantain Aamupostissa ja jo sunnuntaina verkossa.