Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Barca Superliigasta: "Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta"

Superliiga-hanke on saanut osakseen armotonta vastustusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Espanjan jalkapallojätteihin lukeutuva Barcelona ilmoitti torstaina, että jos mahdollisuus liittyä Euroopan Superliigaan olisi jätetty käyttämättä, se olisi "ollut historiallinen erhe". Barca on yhä mukana hankkeessa, joka kuohutti jalkapallomaailmaa ja romahti sen jälkeen saatuaan armotonta vastustusta.

Anteeksipyytelemättömässä tiedotteessaan Barcelona kertoi myös, että se tekee "tarkan analyysin" Superliigasta ennen kuin asettaa liigapäätöksensä seuran jäsenistön äänestykselle. Valioliigaseurojen poistumisen myötä tiistaina kuihtuneessa Superliigassa ovat vielä virallisesti kiinni Barca, Real Madrid ja Juventus.

– Olisi ollut historiallinen erhe kieltäytyä mahdollisuudesta olla osana tätä projektia yhtenä sen perustajajäsenistä. Barcelona varaa oikeuden jättää näin tärkeä päätös jäsenistön hyväksyttäväksi, kun ensin on tehty tarpeellinen tutkimus, seura tiedotti.

Aiemmin Barcan puheenjohtaja Joan Laporta kuvaili Superliigaa "välttämättömyydeksi". Barcalla on yli miljardin euron edestä velkaa, ja hyvinkin tuottoisaksi arvioitu uusi liiga varmasti viehätti seurassa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut