HyPSin Euroliiga lähestyy 500 osallistujaa – tyttöjä ilmoittautunut ilahduttava määrä

Tytöt ovat lähteneet innolla mukaan HyPSin Euroliigaan. AP arkisto/Terhi Collin

Ennakkoilmoittautuminen Hyvinkään Palloseuran järjestämään Euroliigaan päättyy tämän viikon sunnuntaina 25. huhtikuuta.

Koronan tuomasta epävarmuudesta huolimatta kesäisen jalkapalloharrastuksen pariin on ilmoittautunut jo satoja 2010–2016-syntyneitä lapsia. Vielä ei ole täysin varmaa, pääseekö Euroliigaa alkamaan aivan suunnitelmien mukaisesti. Avajaisturnaus on suunniteltu pelattavan 22. toukokuuta.

– Varsinkin toukokuun osalta tunnistamme edelleen epävarmuuden varsinkin pelitapahtumien toteutumisen suhteen, mutta meillä on hyvä suunnitelma, kuinka toiminnan pystyisimme aloittamaan. Suunnitelmaa tarkastellaan tarvittaessa yhdessä terveydenhuollon ja Hyvinkään kaupungin kanssa, jotta myös pelaaminen olisi toukokuussa mahdollista, HyPSin toiminnanjohtaja Janne Bruun kertoo luottavaisena seuran tiedotteessa.

Erityisen tyytyväisiä seuratoimijat ovat tyttöjen ilmoittautumismääriin. Kun perinteisesti tyttöjen osuus ilmoittautuneista on ollut vajaa viidennes, on tulevan kesän Euroliigaan ilmoittauneista tällä hetkellä jo noin 30 prosenttia tyttöjä.

– Aivan upea lukema! Vuonna 2014–2016-syntyneille tytöille Euroliigan yhteydessä järjestettävä Frozen 2 -elokuvien tarinallistama Playmakers-toiminta sekä seuramme vapaaehtoisten ideoimat toimet tyttöjen saavuttamiseksi paremmin ovat todella kantaneet hedelmää, HyPSin nappulavastaava Jonna Kallio iloitsee.

Vallitsevasta korontatilanteesta riippuen Euroliigassa saatetaan joutua rajoittamaan katsojien määrää.

– On tietenkin todella harmittavaa, mikäli joutuisimme rajoittamaan aikuisten osallistumista katsojina. Tietenkin rajoituksetkin huomioivat lasten erityiset tarpeet, eikä tästäkään kannata kynnyskysymystä ilmoittautumiselle luoda, toiminnanjohtaja Bruun avaa mahdollisia rajoituksia ja antaa vielä varman vinkin, kuinka lapsensa Euroliigan ensiaskeleita pääsee seuraamaan:

– Tarvitsemme edelleen kipeästi muutamia vanhempia Euroliiga-valmentajiksi ottamaan oman lapsensa joukkueen vastuulleen. Tarjoamme tehtävään koulutuksen ja tuen, sekä lapsen maksuttoman osallistumisen Euroliigaan.

Euroliiga on 2010–2016-syntyneille tarkoitettu kesän ajan pyörivä matalan kynnyksen jalkapalloharrastus. Ilmoittautuminen toimintaan päättyy 25.4.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut