Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifa-pomo tiukkana uuteen Superliigaan lähteville: "Heidän täytyy elää seurausten kanssa"

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi tiistaina, ettei ole epäilystäkään, että jalkapallon korkein hallintoelin hylkää uuden Euroopan Superliigan.

– Fifassa voimme vain ja voimakkaasti torjua Superliigan luomisen. Superliigan, joka on suljettu ja irtautuu nykyisistä rakenteista, liigoista, liitoista, Uefasta ja Fifasta, Infantino kertoi Euroopan jalkapalloliitto Uefan kongressissa Sveitsissä.

Kaksitoista huippujoukkuetta ilmoitti maanantain vastaisena yönä uuden Superliigan perustamisesta. Uusi sarja vesittäisi Euroopan jalkapalloliitto Uefan pyörittämän Mestarien liigan ja sekoittaisi jalkapallon maailmanjärjestystä.

Superliigan tiedotteen mukaan seurat pelaisivat sitä keskellä viikkoa ja pyhittäisivät viikonloput kotimaisille sarjoille. Fifa ja Uefa ilmoittivat heti pannavaatimuksista, joilla Superliigan jäsenten osallistuminen kansalliseen ja kansainväliseen kilpailutoimintaan estettäisiin. Näin Superliiga jäisi joukkueiden ainoaksi mahdolliseksi pelikentäksi.

– Heidän täytyy elää seurausten kanssa, Infantino painotti.

Ranska ja Saksa eivät ole mukana

Superliigaan liittymisestä kertoivat englantilaisseurat Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham, italialaiset AC Milan, Inter ja Juventus sekä espanjalaiset Atletico Madrid, Barcelona ja Real Madrid. Superliiga havittelee vielä kolmea vakituista jäsentä.

Perustajaseurojen joukosta puuttuvat kahden suuren jalkapallomaan Ranskan ja Saksan joukkueet. Saksan jalkapalloliitto tuomitsi tiistaina Superliigan joukkueiden ratkaisun.

– Seurat ja heidän juniorijoukkueensa pitäisi sulkea kaikista kilpailuista siihen saakka, kunnes he ajattelevat uudestaan monia kannattajiaan, jotka tekivät heistä maailman jalkapallon jättiläisiä, ja kunnes he eivät ajattele vain lompakoitaan, Saksan liiton puheenjohtaja Fritz Keller kertoi tiedotteessa.

Myös Englannin, Espanjan ja Italian liitot ovat tuominneet seurojen ratkaisun.

Saksan suurseura Bayern München julkaisi tiistaina kannanoton, jossa se vakuutti, ettei aio osallistua Superliigaan.

– Bayern pysyy solidaarisena Bundesliigalle. Meille on ollut ja on aina suuri ilo pelata saksalaisena edustajana Mestarien liigaa, Bayern Münchenin hallituksen puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge sanoi tiedotteessa.

"Se ei ole urheilua"

Superliiga on kerännyt alkuviikon aikana runsaasti vastustusta esimerkiksi Britanniassa. Kriitikkojen joukkoon liittyi tiistaina myös valmentaja Pep Guardiola, joka on viime vuosina luotsannut menestyksekkäästi uuden liigan perustajaseuroihin lukeutuvaa Manchester Cityä.

– Se ei ole urheilua, kun vaivalla ja palkinnolla ei ole suhdetta toisiinsa. Se ei ole urheilua, jos menestys on jo taattu. Se ei ole urheilua, jos tappiolla ei ole mitään väliä, Guardiola luetteli lehdistötilaisuudessa.

Guardiolan mukaan uusi liiga pilaa pienempien seurojen mahdollisuuden nousta maailman huipulle.

– Ei ole reilua, kun joku joukkue taistelee, nousee huipulle, eikä sitä voidakaan hyväksyä mukaan, koska menestys on jo taattu muutamille seuroille.

Espanjalaisvalmentaja toivoi perusteluja myös sille, miksi esimerkiksi hollantilainen Ajax on päätetty jättää ulos kilpailusta. Guardiolan valmentama City, Arsenal ja Tottenham eivät ole voittaneet Mestarien liigaa kertaakaan, kun Hollannin perinneseuralla mestaruuksia on neljä kappaletta.