Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Hyvinkään alppimiehille kaksoisvoitto – Jesper Pohjolainen pokkasi samalla SM-kullan

Hyvinkään Slalomseura Sukkulan Emil Keräsen ja Jesper Pohjolaisen käännökset osuivat kohdalleen torstain FIS-suurpujottelussa Ylläksellä. Keränen sai voitosta hyvät FIS-pisteet 36.82 ja nousee GS-rankingissa 500 parhaimman joukkoon. Pohjolainen hävisi Keräselle vain 24 sadasosaa. FIS-pisteitä tuli 39.16 ja bonuksena nuorten SM-kulta sarjassa U21.

FIS-kisan yhteydessä käytyyn SM-kisaan Keränen oli yli-ikäinen, joten häntä ei kutsuttu U21-mitalijuhlaa. SM-hopean sai GrIFK:n Jaakko Tapanainen ja pronssin voitti maajoukkuelaskija Elian Lehto.

Rovaniemen SCST:n Lehto kuittasi hyssiläisten kaksoisvoiton päivän toisessa GS-kisassa. Reilu puolen sekunnin voitto kisan kakkosesta Emil Keräsestä ja hyvät FIS-pisteet 36.20.

Elian Lehdon sukujuuret ovat Hyvinkäällä, jonne syöksylaskun Suomen mestari pyysi kirjoittamaan terveisiä isovanhemmilleen.

Miesten U18 Suomen mestariksi laski Porvoon S-66 seuran Eduard Hallberg. Naisten U18-sarjan SM-kullan sai Harjavallan Sanni Virta ja U21-ikäluokan voittaja oli Ruka Slalomin Maisa Kivimäki.

Rukan alppikoulun isännöimät SM-vauhtilajikisat päätetiin perjantaina FIS GS-kisaan. Avauslaskun jälkeen kisaa johti GrIFK:n Jaakko Tapanainen, Keränen oli kolmas ja Pohjolainen vasta kahdeksas.

Toisella kierroksella Keränen oli porukan nopein. Aikaero Tapanaiseen kaventui vain yhdeksällä sadasosalla, mutta sijoitus parani kakkospaikalle.

Pohjolainen laski toisen laskunsa voittajan kanssa samaan aikaan ja nousi lopputuloksissa kuudenneksi. Voittaja Tapanainen sai mukavat FIS-pisteet 40.40. Hyssiläisten FIS-pisteisiin ei tullut parannuksia.

HySSin Joel Palosaari keskeytti U21 SM-kisassa. Torstain toisessa kisassa Palosaari oli 14:s ja päätöskisassa 16:s. Miesten kisaan osallistui 51 laskijaa, joista puolet oli ulkomaisia urheilijoita.

Rinteiden ulkopuolella alokas Palosaarella ja alokas Pohjolaiselle pitää kiirettä. Miehet astuivat asepalvelukseen maanantaina Santahaminassa, olivat varuskunnassa reilun vuorokauden ja palasivat Ylläkselle kisaamaan. Komento takaisin varuskuntaan on sunnuntaiksi.

Tuoreilta varusmiehiltä jää väliin mielenkiintoiset kisat 18.–21.4. Suomulla, missä kilpaillaan Belgian, Tanskan ja Luxemburgin mestaruuksista.