Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärpät voitti vieraissa, ohitti Liigassa Tapparan ja tarrasi puolivälierien kotietuun

Oululainen Kärpät voitti maanantain ainoassa jääkiekkoliigan ottelussa Tapparan 4–1 ja paransi sijoitustaan pykälällä neljänneksi. Tappion myötä Tapparan sijoitus putosi kolme sijaa, eli neljäs sija vaihtui seitsemänteen.

Voitosta huolimatta Kärppien sijoitus kuuden parhaan joukossa eli suora puolivälieräpaikka ei ole varma. Päävalmentaja Mikko Mannerin joukkueen täytyy saada tiistainakin ainakin kahden pisteen voitto Tapparasta, jos Pelicans voittaa Jukurit runkosarjan päätöskierroksella vieraissa.

Kapteeni Mika Pyörälä oli pudotuspelien kotiedussa kiinni olevan Kärppien tehokkain kolmella syöttöpisteellä. Maaleja hänellä on edelleen 199 eli rajapyykin saavuttamiseen on jäljellä vielä yksi mahdollisuus.

– Se mies tunnetaan siitä, ettei tuollaiset rajat paljon merkitse. Pelissä oli suuret panokset ja tiistaina ne ovat edelleen sitä, sitä on urheilu parhaimmillaan, Manner sanoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola haastoi Kärppien Juhamatti Aaltosen tekemän 1–3-maalin toisen erän puolivälissä.

– Ennen kiekon menoa maaliin Pyörälän maila osuu (Christian) Heljangon räpylään. Tulkintakysymys, olisi voitu hylätäkin. Mutta yhtä kaikki, tiistaina tarvitaan kolmen pisteen voitto ja mikäs sen hienompaa kuin että viimeisessä pelissä on isot panokset, Tapola ennakoi tiistain kohtaamista.

Pistekeskiarvon jälkeen seuraavat kriteerit runkosarjasijoituksia ratkottaessa ovat kolmen pisteen voittojen keskiarvo, maaliero ja tehtyjen maalien keskiarvo.