Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridan Barkov avasi maalisaldon ja siivitti joukkueensa voittoon Columbuksesta

Jääkiekon NHL:ssä viikonloppuna loukkaantumistauon jälkeen kaukaloon palannut Aleksander Barkov avasi Florida Panthersin maalisaldon Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Barkov teki toisen erän alussa pelin ensimmäisen maalin. Florida vei lopulta 3–0-voiton, kun joukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa kolmannessa erässä. Barkov sai myös syöttöpisteen joukkueensa viimeisestä maalista.

Barkov oli ollut parantelemassa alavartalovammaa kuuden ottelun ajan.

– Itse asiassa oloni ei ollut kovinkaan hyvä ensimmäisessä pelissä, Barkov sanoi nhl.comin mukaan.

– Olin tietenkin iloinen, että olin taas peleissä. Sen takia pelistä selvisinkin. En tuntenut oloani hyväksi, mutta joukkue pelasi hyvin, joten palaaminen oli helppoa. Tänään oloni oli hieman parempi. Pelaaminen ketjukavereiden ja joukkueeni kanssa teki siitä helpompaa.

Columbuksen maalilla uurasti Joonas Korpisalo, joka torjui pelissä 32 kertaa. Korpisalon kollega, Panthersin Chris Driedger torjui saman verran päästämättä kiekkoa kertaakaan verkkoon.

Kaukalossa nähtiin myös suurella hehkutuksella Columbukseen siirtynyt Patrik Laine, jonka tehot eivät ole karttuneet nyt lainkaan viimeisen kuuden pelin aikana. Maaleja Laine ei ole laukonut kahteentoista peliin. Florida-ottelussa Laine luisteli jäällä päälle 17 minuuttia.

Panthers ja Blue Jackets kohtasivat myös paikallista aikaa lauantaina, jolloin floridalaiset veivät 5–2-voiton.

Florida johtaa tällä hetkellä liigaa.

Hintz jälleen jäillä

Suomalaisten tähdittämässä Dallas Starsin ja Carolina Hurricanesin kohtaamisessa ei suomalaistehoja nähty. Carolina voitti Dallasin 1–0. Maali tuli toisessa erässä. Edellisen päivän kohtaamisessa Stars päihitti Hurricanesin 3–2.

Dallasin Roope Hintz palasi pelissä kaukaloon. Suomalaispelaaja oli ollut yhden pelin sivussa. Hän on kärsinyt alavartalovammasta, jonka takia hän on ollut aika ajoin poissa otteluista.

Stars joutui pelaamaan kolmannen erän ilman päävalmentajaansa, sillä Rick Bowness joutui sivuun liigan koronaprotokollan takia, nhl.com kertoo.

Vancouverin koronakurimus pahenee

Vancouver Canucksin koronatilanne pahenee, sillä yli puolet pelaajista ja valmennusjohdosta on saanut koronatartunnan. Joukkueesta tartunnan on saanut yli 20 ihmistä, ja lisäksi tartuntoja on joukkueen jäsenten perheissä.

NHL :n mukaan sunnuntaina koronaprotokollalistalle lisättiin pelaajista hyökkääjä Marc Michaelis ja puolustaja Jalen Chatfield. Aiemmin listalla oli 14 pelaajaa. Listalle voi joutua esimerkiksi todetun koronatartunnan, -altistumisen, -oireiden tai -karanteenin takia. NHL ei tarkenna, mistä syystä kukin pelaaja listalle on joutunut.

Kanadalaisen TSN:n mukaan pelaajien oireina on ollut kuivumista, kramppeja ja pahoinvointia.

– Pelaajat, valmentajat ja heidän lähipiirinsä ovat kiitollisia saamastaan tuesta. Me kaikki toivomme tervehtyvämme mahdollisimman nopeasti, seura tiedotti sunnuntaina.

Canucksilta on siirretty neljä ottelua, ja joukkueen on määrä palata NHL-peleihin torstaina, mutta se vaikuttaa epätodennäköiseltä. Vancouverin koronarypäs on toistaiseksi pahin tällä NHL-kaudella.

Kanadassa Vancouverin alueella tartuntoja aiheuttaa etenkin Brasiliaakin vaivannut virusmuunnos. Hiljattain suljettiin runsaan sadan kilometrin päässä Vancouverista sijaitseva Whistlerin hiihtokeskus, jossa kilpailtiin vuonna 2010 Vancouverin olympialaisten hiihtolajit.

Canucksin miehistöön kuuluu suomalaispuolustaja Olli Juolevi, mutta hän ei ole pelannut NHL-joukkueessa 23. helmikuuta jälkeen.

–––––––––––––

Lähteenä myös AFP.