Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään kaupunki myönsi seuroille ja yhdistyksille 53 000 euroa koronatukea

Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta on myöntänyt avustuksia hyvinkääläisille urheiluseuroille ja yhdistyksille koronan aiheuttamiin taloudellisiin haittoihin.

Urheiluseuroille tukea myönnettiin 45 000 euroa ja kulttuuriyhdistykselle 8 000 euroa. Suurimman tukisumman sai jääkiekkoseura Jää-Ahmat, jolle myönnettiin 8 400 euroa.

Määräaikaan 7. maaliskuuta mennessä ylimääräistä korona-avustusta haki yhteensä 25 yhdistystä. Yksi hakeneista yhdistyksistä ei ole avustuskelpoinen, yksi hakemus ei täyttänyt avustuksen kriteereitä ja yksi hakemus toimitettiin myöhässä. Avustuksia maksettiin näin ollen 22 yhdistykselle.

– Hakemuksista ilmenee, että liikuntaseurojen ja yhdistysten talous on ajautunut ahdinkoon koronan takia, ja että lapsille ja nuorille tarjotut harrastusmahdollisuudet ovat kärsineet kovia talousvaikeuksia, liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Monilla seuroilla päätoimisten työntekijöiden palkkojen, vuokrien ja muidenkin juoksevien kulujen osalta on ollut suuria vaikeuksia ja tämän myötä paluu normaaliin toimintaan koronan jälkeen on hankalaa.