Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Cocksiin puolustuspelin erikoismies – "Tuo katu-uskottavuutta muuallakin kuin nakkikioskilla"

Josip Buljubasic Riihimäen Cocks

Käsipallon miesten SM-liigan välierävaiheeseen edennyt Riihimäen Cocks on aloittanut valmistautumisen jo tulevaan kauteen, kun se julkisti pelaajasopimuksen kroatialaisen Josip Buljubasicin, 32, kanssa. Sopimus on mallia 1+2.

Buljubasic siirtyy Riihimäen Cocksiin turkkilaisesta Besiktasista. Yli kaksimetrinen takamies on pelannut muun muassa seitsemän kautta EHF Champions -liigassa ja yhteensä lähes 150 Euro Cup -peliä.

Cocksin verkkouutisessa kerrotaan, että Buljubasic on puolustuspelin erikoismies.

– Mielenkiintoinen pelaaja, jonka tasoista puolustuspelaajaa on vaikea markkinoilta löytää. Reilut kaksi metriä pituutta ja sata kiloa painoa tuo katu-uskottavuutta muuallakin kuin nakkikioskilla, päävalmentaja Kaj Kekki veistelee verkkoartikkelissa.

Buljubasicin on tarkoitus tulla Suomeen heinäkuun puolivälissä, ja perhe seuraa vuodenvaihteessa perässä.

– Olen kuullut pelkästään positiivisia asioita Suomesta, maa on kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Tunnen osan pelaajista pelaajauran kautta, Buljubasic sanoo.

– Toivon, että täytän paikkani joukkueessa, pelaan hyviä pelejä onnistuen tavoitteissa. Tärkeintä on, että joukkue yhdessä on kompakti ja vahva.

Cocks ilmoitti keskiviikkona tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen laituri Sandro Samardžicin kanssa.

23-vuotias kroatialainen on heittänyt tällä kaudella SM-liigassa joukkueelleen 31 maalia.

– Sandrossa on potentiaalia, jota ei ole vielä ulosmitattu. Hänen monipuolinen heittonsa ja rohkea pelitapansa ovat hyvä pohja rakentaa. Suurin puute, fysiikka, on nyt työn alla, ja suunta on oikea. Samoin puolustuspelaamista pitää parantaa, kommentoi Kekki seuran verkkosivuilla.

– Olen tietenkin iloinen jatkosopimuksesta. Se osoittaa, että seura on ollut tyytyväinen otteisiini ja sitoutumiseeni sekä kentällä että kentän ulkopuolella, Samardzic toteaa.

Juttua muokattu 24.3. klo 12.40. Lisätty uutinen Sandro Samardzicin jatkosopimuksesta.

Käsipallon SM-liiga

Cocksin sopimuspelaajat kaudella 2021–22 (23.3.2021):

Vitalii Shitsko, Teemu Tamminen, Bojan Zupanjac, Davor Basaric, Yury Lukyanchuk, Roni Syrjälä, Ivan Mosic, Srdjan Mijatovic, Djorde Djekic, Josip Buljubasic, Sandro Samardzic ja Vitalie Nenita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut