Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Jesper Pohjolaisen mitaliketju katkesi – Emil Keränen urakoi neljä FIS-kisaa

Rukan alppikoulu järjesti viikonloppuna neljä FIS-pujottelua, joista lauantain kisa oli myös nuorten U18 ja U21 SM-kilpailu. Hyvinkään Slalomseuran mitalitili ei tällä kertaa kasvanut.

Koko talven Keski-Euroopassa kilpailleet maajoukkuelaskijat tulivat Rukalle mukaan, joten osanottajamäärä saatiin nousemaan yli 50:een. Sunnuntain FIS-kisassa varovaisen paluun kisarinteiseen teki maajoukkuelaskija Nella Korpio, jonka edellisestä kisastartista oli kulunut 14 kuukautta.

Hyvinkään Slalomseuran Jesper Pohjolainen oli mitalisuosikki M21-ikäluokassa, mutta tavoite ei täyttynyt. Avauslaskun jälkeen Pohjolainen oli mitalitaistossa mukana, aikaero kärkeen +1.44 ja ikäluokan SM-kisassa toinen sija vielä hallussa.

– Ekalla kierroksella sähläsin radan loppuosassa ja siinä meni aikaa. Toisella pääsin kahdeksan käännöstä ja sitten kyletin. Sinne jäin yläkumpareelle kellimään, kuvaili Pohjolainen värikkäästi SM-kisaansa.

M21-ikäluokan Suomen mestariksi laski Lahden HS:n Oskari Sulkakoski, joka sai SM-kisasta poikkeuksellisen hyvät FIS-pisteet 24.35.

HySSin Joel Palosaari keskeytti avauskierroksella.

U18-kisan voitti GrIFK:n Kasper Niemi. N18-ikäluokan nopeimmat samalla ajalla olivat Rukan Veera Alaniska ja SCST:n Riia Pallari. U21-kisaan osallistui vain neljä laskijaa. Nopein oli HSC:n Jade Linnatsalo.

Kisojen ajankohta ei napannut yhteen ylioppilaskirjoitusten kanssa. Jesper Pohjolainen ja Joel Palosaari osallistuivat yo-kokeisiin perjantaina Nilsiässä. Kokeiden jälkeen 400 km automatka Rukalle, SM-kisat lauantaina ja FIS-kisa sunnuntaina. Illaksi takaisin Nilsiään, jossa maanantaiaamuna edessä oli vieraan kielen yo-koe.

Nuorten SM-kisoihin yli-ikäinen hyssiläinen Emil Keränen sai valmistautua rauhallisemmin Rukan kisaviikonloppuun. Perjantain FIS-kisassa Keränen oli toinen. lauantaina hän laski ulos avauskierroksella.

Sunnuntaina FIS-kisan alku viivästyi yöllisen lumituiskun takia, mutta hyvät, jäiset olosuhteet kaivettiin esiin. Avauskierroksen jälkeen kärjessä olivat Rukan Saku Aho ja Sulkakoski. Kärkipari epäonnistui kakkoskierroksella ja kärkeen nousivat maajoukkuelaskijat Marlon Sjöberg ja Turo Torvinen. Sjöberg on tänä talvena laskenut pääasiassa FIS- ja EC-suurpujotteluja, joten pujotteluvoitto oli yllätys.

HySSin Keränen oli kisan neljäs ja hienon nousun toisella laskulla tehnyt Pohjolainen viides.

Maanantain paripujottelukisaan pääsi karsinnasta 16 laskijaa. Keränen eteni finaaliin, jossa HSC:n Erik Saravuo oli nopeampi. Naisten paripujottelun voitti Harjavallan Kia-Emilia Hakala, jonka edellisestä kisastartista oli lähes kaksi kuukautta. Rukalla 22-vuotiaan Hakalan emännöinti oli murskaava – voitto jokaisesta FIS-kisasta vähintään kuuden sekunnin erolla.