Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seagulls ja Vilpas etenivät 4–0-voitoin Korisliigan välieriin

Miesten Korisliigan runkosarjan voittanut Helsinki Seagulls eteni välieriin, kun se voitti neljännessä puolivälierässä Lapualla Kobrat 97–83. Seagulls vei ottelusarjan suoraan voitoin 4–0.

Myös Salon Vilpas katkaisi ottelusarjansa neljällä voitolla, kun se haki Lahti Basketballista vierasvoiton 92–87.

Lapualla Seagulls otti heti pelin haltuunsa ja kasvatti johtonsa nopeasti kymmeneen pisteeseen. Kaukaa kotikoreihin vaisusti osunut Kobrat ei päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan Seagullsia.

– Pelasimme tuloksellisesti täydellisen ottelusarjan, josta pitää olla erittäin tyytyväinen. Olimme myös tässä pelissä koko ajan hyvin kiinni, totesi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

Wayne Martin teki Seagullsille 22 pistettä ja Kendale McCullum 18. Kobrista Anthony Gaines keräsi 24 pistettä ja Antto Nikkarinen 22.

Lahti menetti reilun johtonsa

Lahdessa kotijoukkue aloitti vahvasti 13–2-avauksella. Kotijohto kasvoi suurimmillaan 15 pisteeseen ennen kuin Vilpas heräsi peliin. Se nousi puolivälin tauolle kahden pisteen päähän ja kolmannella jaksolla reiluun johtoon 18–2-nykäisyllä.

Vilpas johti neljännellä jaksolla jo 14 pisteellä, kunnes tuli Lahden vuoro kiriä neliminuuttinen 14–0 ja nousta tasalukemiin. Vilppaan hermo piti paremmin kuumilla loppuhetkillä.

Myles Stephens kahmi Vilppaalle 17 pistettä ja Juho Nenonen 16. Lahti Basketballista Wayne McGullough heitti 19 ja Nijal Pearson 18 pistettä.