Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Valtteri Bottas oli formula ykkösten toisen testipäivän nopein, Hamilton tyytymätön autoonsa

Bottas pääsi lauantaina vihdoin kunnolla irti Bahrainin F1-testeissä. AFP / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari, Luis Vasconcelos / STT

Mercedeksen Valtteri Bottaksen osalta formula ykkösten testit Bahrainissa kääntyivät lauantaina jo valoisammaksi, vaikka tallilla riittää edelleen paljon pohdittavaa. Vaihdelaatikkovian takia pilalle menneissä perjantain testeissä Bottas sai ajettua vain kuusi kierrosta, mutta lauantaina Bottas oli radan nopein.

Lauantaina iltapäivävuorossa ajaneen Bottaksen vauhti oli vielä kovalla rengasseoksella vaisua, mutta pehmeillä renkailla Bottas säväytti. Hän täräytti lauantain pohja-ajaksi 1.30,289 ja jätti AlphaTaurin Pierre Gaslyn 0,124 sekunnin päähän. Testikierroksia suomalaiselle kertyi 58.

– Ei ole aihetta hyppiä tasajalkaa siksi, että olin ykkönen. Kyse on testeistä ja kuten aina, keskitymme viemään projektimme läpi suunnitellusti, emme kierrosaikoihin. Meillä ei ole aavistustakaan, mitä muut testaavat tai mitä moottoriasetuksia he käyttävät, Bottas toppuutteli innostumasta liikaa.

Hamilton oli vaisu

Mercedeksen viime kauden kaltaisesta ylivoimasta ei Bottaksen kärkiajasta huolimatta ole ollut vielä viitteitä. Aamupäivällä autonsa ulos radalta pyöräyttänyt Lewis Hamilton oli lauantaina vasta 15:nneksi nopein.

– Täällä on todella tuulista ja jouduin huomaamaan sen mutkassa numero 13. Auton perä ei tunnu erityisen hyvältä, mutta on vasta toinen testipäivä, joten ei ole syytä huolestua, Hamilton sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Bottas on pyrkinyt pysymään rauhallisena ja totuttelemaan ärhäkästi ohjausliikkeisiin reagoivaan autoon.

– Toki täällä on tuulisempaa kuin mitä kisassa olisi normaalisti, mutta sanoisin, että peräpää on aika nopea ja anteeksiantamaton. Kun sen yhdistää uusiin renkaisiin, ei tottuminen ole niin helppoa, Bottas analysoi.

Tuuli ei huojuta Räikköstä

Alfa Romeon Kimi Räikkönen testasi autoaan vain perjantaina aamupäivällä, joten hänellä oli perjantai-illan ja lauantain aikana reilusti aikaa tutustua tallin keräämään dataan. Viime kaudella Ferrarin asiakastallit kärsivät kilpailijoihin verrattuna nuhaisesta moottorista.

– Olen varma siitä, että se (moottori) on aiempaa parempi, mutta samalla voidaan olettaa muidenkin tehneen kehitystyötä. Viime vuoteen verrattuna tilanne on parempi, mutta vasta kisoissa nähdään, missä todellisuudessa mennään, Räikkönen pohti.

Sakhirin radalla on tuullut viikonloppuna rajusti, mikä hankaloittaa tallien testaamista. Räikkönen ei halunnut takertua vaikeisiin oloihin.

– Tuulinen sää tekee testaamisesta vähän hankalaa, mutta tämä oli hyvä alku. Olot voivat hyvin olla tällaiset, kun tulemme tänne takaisin, joten kannattaa ottaa opiksi niin paljon kuin mahdollista. Ei tässä ole kyse yöstä ja päivästä, Räikkönen mietti.

F1-testit päättyvät sunnuntaina. Kausi alkaa Bahrainissa kahden viikon kuluttua.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut