Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KOK:n Bach: Tokion ja Pekingin olympiakisailijoille tarjolle koronarokotteita Kiinasta

Tokion kesäolympiakisojen kilpailijoille ensi heinä-elokuussa on tarjolla rokoteapua koronaa vastaan Kiinasta. Tarjouksen on tehnyt Kiinan olympiakomitea.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach ilmoitti torstaina Kiinan tarjouksesta. Bachin mukaan Kiinan olympiakomitea on tehnyt tarjouksen lisätä rokoteannoksia myös Pekingin 2022 talvikisojen osallistujille.

Olympiakisojen ohella Kiinan olympiakomitean tarjous koskee Tokiossa ja Pekingissä järjestettäviä paralympialaisia.

– KOK maksaa ylimääräiset rokoteannokset olympia- ja palalympiajoukkueille, Bach kertoi. Hänen mukaansa kyseessä on solidaarisuuden osoitus taistelussa covid-19-pandemiaa vastaan.

Bachin mukaan huomattava määrä olympiaurheilijoita on jo rokotettu.

Viime vuodelta koronapandemian vuoksi perutut Tokion kesäolympiakisat on määrä järjestää tänä vuonna 23.7.–8.8. Pekingin talvikisojen suunniteltu ajankohta on 4.–20.2. 2022.

MM-kilpailuista tukea olympiakisoille

Bach hälvensi epäilyjä Tokion kesäkisojen järjestämisen ympärillä. Hän otti tuekseen tilaston, jonka mukaan syyskuusta 2020 lähtien eri puolilla maailmaa on järjestetty "tiukoin terveys- ja turvallisuuskäytännöin" kaikkiaan 270 MM-kilpailut, joihin on osallistunut yhteensä yli 30 000 urheilijaa.

– Yksikään näistä tapahtumista ei levittänyt virusta. Se on puhdas ja ilmeinen todiste, Bach perusteli ja korosti, että puheet kesäolympiakisojen perumisesta ovat pelkkää spekulaatiota.

Japanissa Tokion kesäkisojen järjestäminen ei kansalaiskyselyissä ole saanut vankkumatonta kannatusta. Tällä viikolla Japanissa on uutisoitu, että maan hallitus olisi päättänyt estää ulkomaalaisten katsojien pääsyn Tokion kisoihin. Syynä on pelko koronaviruksen leviämisestä.