Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kärppien Mikko Niemelän erikoinen yllätti tällä kertaa Eetu Laurikaisen

Kärppien luottopuolustaja Mikko Niemelää ei tunneta jääkiekkoliigassa varsinaisena maalipyssynä, mutta lyhyen ajan sisään hän on tehnyt kaksi erikoista ja hyvin samankaltaista osumaa.

Lauantain kotipelissä Ässiä vastaan Niemelä yllätti Atte Tolvasen nollakulmasta, ja keskiviikon HPK-kotivoitossa hän teki saman tempun Eetu Laurikaiselle lähes nollakulmasta.

Molemmat olivat 1–0-maaleja pelien alkuvaiheissa, ja molemmat osumat menivät maalivahtien piikkiin.

– Juuri sanoin huumorilla pakkiparilleni, että olen 10 vuotta tuhlannut noita paikkoja, kun ei ole tullut ammuttua niistä. Olihan niissä tuuria mukana, mutta myös vanha totuus, että kiekkoa kannattaa laittaa maalille, Niemelä velmuili pelin jälkeen.

Kärpät johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta toisen erän laiskottelu otti sitkeästi taistelleen HPK:n mukaan peliin. Ratkaisu syntyi vasta voittomaalikisassa, jossa Radek Koblizek ja Aku Räty paketoivat Kärppien 4–3-voiton viihdyttävässä ottelussa.

Ottelun tuoksinassa Niemelä sai toimia myös maalivahtina, kun Kärppien maalivahti Justus Annunen seikkaili ja menetti kiekon kaksi kertaa maalinsa takana. Ensimmäisellä kerralla Niemelä pelasti tilanteen heittäytymistorjunnallaan, mutta toinen Annusen tunarointi johti Kristjan Komben 2–3-kavennusosumaan.

– Onneksi joskus osuu vedot kroppaan. Kyllähän se tuntuu hyvältä, kun voi pelastaa varman maalin. Minulle se tuntuu yhtä hyvältä kuin maalin tekeminen, Niemelä sanoi.

Kärpät on viime aikoina kierrättänyt pelaajiaan ahkerasti. Niemelä on yksi kolmesta kenttäpelaajasta, jotka ovat pelanneet kauden kaikissa 44 pelissä.

Kärppien illan tehomies oli huipputaitava Tuukka Tieksola (1+2).

Pudotuspelipaikkaa jahtaavan HPK:n Markus Nenonen syötti vieraiden kaksi viimeistä maalia, joiden ansiosta kotimatkalle irtosi mukaan yksi piste.

HPK:lta olivat edelleen sivussa kärkiketjujen sentterit Petri Kontiola ja Tommi Tikka.