Palosaari palasi alppikisoihin – Keränen voitti Suomulla

Hyvinkään Slalomseuran Joel Palosaari loukkasi kätensä Tahkovuoren FIS-kisassa helmikuun alussa. Toipilasaikaa kesti kuukauden ja Palosaari palasi FIS- kisarinteeseen viikonvaihteessa Suomulla.

Ensimmäinen kisa päättyi keskeytykseen, mutta toisessa GS-kisassa Palosaari oli kakkossijalla. Hyvinkääläinen sai kisasta suurpujottelun ennätyspisteensä 55.80. Pujottelukisoissa Palosaari oli avauslaskujen jälkeen kymppisakissa, mutta molemmissa kisoissa kakkoslasku päättyi ulosajoon.

HySSin Emil Keränen aloitti Suomun FIS-kisat GS-kisan kakkossijalla. Toisessa GS-kisassa Keränen jäi Palosaaren taakse 41 sadasosa erolla ja sijoittui kolmanneksi.

Ensimmäinen pujottelu toi hyssiläiselle kolmannen sijan ja päätöspujottelu oli jälleen Keräsen juhlaa. Reilu sekunnin voitto HSC:n Erik Saravuosta ja FIS-pisteitä 39.01.

Keränen tuli Suomulle kisareissultaan Ruotsin Tärnabystä, jossa hän osallistui neljään kisaan. Viimeisessä pujottelukisassa Keränen oli parhaimmillaan, tuloksena toinen sija ja hyvät FIS-pisteet 37.79.

Tärnabyn kisaan osallistui 82 miestä ja 72 naista – vastaavat luvut Suomulla olivat 34 ja 12.

Samaan aikaan HySSin Jesper Pohjolainen kiemurteli pitkin Keski-Eurooppaa. Hän oli aluksi neljä päivää MM-ryhmän leirillä Sveitsissä. Varapaikkaa Banskoon ei täytetty, joten Pohjolainen lähti jahtaamaan hyviä pistekisoja.

– Saksan Bad Wieseessä olisi ollut hyvät kisat, mutta en saanut kyytiä järjestymään ajoissa. Toiseen kisaan ehdin, mutta oli hankala kisa – tosi vähän lunta. Itävallan Reiteralmissa olin GS-kisassa 15:s, josta tuli pisteitä 50.71. Vähän tuli parannusta, Pohjolainen kertoi.

– Italian Pozza di Fassassa oli tosi kovat kisat, paljon EC-laskijoita ja hyviä pisteitä jaossa. Olin ekassa puikassa 22. ja toinen meni kyljelleen. Pisteitä tuli 35.19. Ihan hyvä.

Pohjolainen vastasi puheluun harvinaisen läheltä ja nopeasti.

– Kyllä kotona olen ja matikkaa väännän. Vähän tulee taukoa, kun pitäisi osallistua yo-kisoihin. Äidinkieltä ja matematiikkaa tiedossa. Seuraavat kisat ovat nuorten SM ja FIS-kisoja Rukalla 19.-22. maaliskuuta.

Pozza di Fassan kisat olivat Liettuan ja Latvian mestaruuskisoja, jotka viime vuosina on järjestetty Suomessa Pyhätunturilla. Tunnetusta syystä kisat siirrettiin Italiaan ja laskijat tykkäsivät kovasti: 96 kilpailijaa, edustettuna 34 valtiota. Parhaimmille pisteitä 20 paikkeilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut