Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kalpalinnassa ja Hyvinkäällä ei kisata ensi viikolla –  myös aluemestaruudet siirtynevät koronasulun jälkeen

Jarmo Pohjolainen toivoo, että kisat saataisiin järjestettyä koronasulun jälkeen. Hannu Kuikkaniemi

Hannu Kuikkaniemi

Ski Sport Finlandin johto päätti olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti perua 14- ja 16-ikäluokan kilpailutoiminnan Suomen hallituksen määräämän koronasulun ajaksi. Päätös siirtää ensi viikolle Kalpalinnaan ja Hyvinkäälle suunnitellut nuorten Kia Ski Tourin alppihiihtokisat myöhempään ajankohtaan.

Siirron taustalla ovat uudet koronarajoitteet ja viranomaisten ohjeet liikkumisen vähentämiseksi. Kisojen siirtäminen koskee myös Kia Ski Tourin Vihdin (13.–14.3.) ja Rukan (26.–28.3.) osakilpailuja sekä 14–16-ikäluokkien SM-vauhtikisoja, jotka piti olla Suomulla 22.–24. maaliskuuta.

Kia Ski Tourin etelänkiertueelle odotettiin noin 130 nuorta alppihiihtäjää. Taustajoukot ja järjestäjät mukaan laskettuna kiertueella liikkuu lähes 200 henkilöä.

Kisasiirrot eivät koske FIS-tason kilpailuja ja alle 12-vuotiaiden paikallista kilpailutoimintaa. FIS-kisoja on ohjelmassa sulkuaikana ainakin Suomulla, Tahkolla ja Rukalla.

Hyvinkäällä oli tarkoitus jatkaa kilpailemista aluemestaruuskisoilla. HySSin kilpailujen johtaja Jarmo Pohjolainen ennakoi myös näiden kisojen siirtämistä.

– Aluekilpailuihin tulee porukkaa useiden sairaanhoitopiirien alueilta, pahimmilta korona-alueilta, joten noudatetaan ohjeita ja ei lisätä tartuntariskiä. Jos mahdollista, pidetään molemmat kisat Hyvinkäällä heti sulkuajan päätyttyä maaliskuun lopulla. Vaihtoehtona on myös sovittaa Kia-kisat huhtikuun kisakalenteriin, jossa on varattuna kaikkien ikäluokkien ja kaikkien kisalajien SM-kisoja Levillä ja Ylläksellä, Jarmo Pohjolainen ehdotti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut