Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Laurikaisen nollapeli siivitti HPK:n kotivoittoon Tapparasta – "Sama tarina kuin viime peleissä on ollut"

HPK venytti voittoputkensa Liigassa kolmen ottelun mittaiseksi, kun se löi myös kovavireisen Tapparan luvuin 3–0.

HPK ratkaisi ottelun toisessa erässä. HPK:n Elmeri Eronen ylivoimalla ja Valtteri Puustinen osuivat keskimmäisessä erässä, vaikka Tapparan maalivahti Christian Heljanko venyi vain neljään torjuntaan. HPK:n kassari Eetu Laurikainen torjui kakkoserässä peräti 20 kertaa.

Laurikainen, 28, on ollut tärkeä lenkki Kerhon löytyneessä noususuhdanteessa. Hän venyi yhteensä 35 torjunnalla kauden ensimmäiseen nollapeliinsä.

– Sama tarina kuin viime peleissä on ollut. Hyvä ensimmäinen ja kolmas erä, mutta vaikeuksia oli toisessa erässä. Laurikainen oli erinomainen, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen sanoi.

– Tarvitsimme onnea ja Laurikaisen loisto-otteita. Alivoimapeli kehittyy ja kolmas erä oli jäähytön. Perässä ollaan, mutta nöyrin mielin seuraavaa kohti, Tiilikainen jatkoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola piti HPK:n voittoa ansaittuna.

– HPK oli ennakoidun sitkeä ja hyvä. Emme saaneet parasta irti kaikista pelaajista. Meidän kärki oli hyvä, mutta taustalla oli sinne päin vetelyä. Sillä ei tässä sarjassa pärjää, Tapola kertoi.