Pohjolainen ja Keränen vauhdissa Ruotsissa – kaverusten matka jatkuu seuraavaksi eri suuntaan

Emil Keränen laski kärkivauhtia Ruotsissa. Esko Räty

Hannu Kuikkaniemi

Hyvinkään Slalomseuran nuoret miehet Jesper Pohjolainen ja Emil Keränen olivat näyttävästi esillä Ruotsin Arvidsjaurissa lasketuissa FIS-pujotteluissa. Varsinkin sunnuntain kisan avauslaskun jälkeen tilanne oli hyssiläisittäin herkullinen, Pohjolainen kärkipaikalla ja Keränen toisena vain kuusi sadasosaa perässä.

Toisella kierroksella HySSin laskijoiden välinen aikaero oli vain kaksi sadasosaa. Molemmille tuli kakkoslaskussa sen verran virheitä, että pari ruotsalaista kiilasi ohi. Kisan voittajasta Ruotsin Axel Lindqvististä Pohjolainen jäi lopulta 19 sadasosaa ja Keränen 27 sadasosaa.

Jesper Pohjolaisen pujottelun FIS-listapisteet ovat 32.41, joten kisan kolmannesta sijasta saadut 35.27 eivät paljoa lämmitä.

– Kun on helppo rinne ja hyvät olosuhteet, niin ei se paljoa tarvitse. Pari pientä lipsua tuli toiseen laskuun ja siinä meni kärkipaikka, tiivisti Pohjolainen tuloksen.

Emil Keränen sai neljännestä sijasta FIS-pisteitä 35.96, jotka ovat lähes samat kuin Keräsen FIS-listapisteet.

– Kyllä tänään oli parasta tekemistä vähään aikaa. Yksi isompi virhe mahtui toiseen laskuun, mutta ihan tyytyväinen olen. Lunta on satanut joka välissä, mutta kisaan oli saatu lanattua hyvät, jäiset pohjat, kommentoi Keränen.

Samoihin sijoituksiin päästiin jo lauantain kisassa. Lindqvist voitti, toisena Suomen (LHS) Oskari Sulkakoski ja seuraavina Pohjolainen ja Keränen. Lauantaina hyssiläisten aikaero kärkeen oli suurempi, joten FIS-pisteet jäivät sunnuntain pisteitä huonommiksi.

Molempina kisapäivinä miesten kisaan osallistui 81 laskijaa, joista kymmenen oli suomalaisia. Naisten kisan 67 laskijan joukossa kilpaili viisi suomalaista, joista paras oli GrIFK:n Charlotte Henriksson (3:s ja 7:s).

Keränen jatkaa kisaamista Ruotsissa, ensin Tärnbyssä ja jatkossa Lyckselessä.

Pohjolainen lentää Sveitsiin, jossa piti olla valmistautumisleiri nuorten MM-kisoja varten. Leiri pidetään, mutta Pohjolaisen mahtuminen kisajoukkueeseen on epävarmaa. Jos kisojen osallistujamäärää rajataan koronan takia, voi käydä niin, että pujottelun ja suurpujottelun Suomen mestari Pohjolainen ei pääse nuorten MM-kisoihin.

Kisat pidetään Bulgarian Banskossa 2.-10. maaliskuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut