Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Venäläishiihtäjä Bolshunovin laturaivo ei etene syyteharkintaan

Bolshunov (oikealla) huitaisi sauvallaan suomalaishiihtäjä Joni Mäkeä (etualalla). JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunovin toiminta Lahden maailmancupin miesten viestissä ei etene syyteharkintaan. Hämeen poliisin esiselvityksen perusteella teko täyttää lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön.

Bolshunov löi loppusuoralla sauvallaan suomalaishiihtäjä Joni Mäkeä. Maalialueella Bolshunov törmäsi Mäkeen, joka kaatui.

– Tapahtumasarjaa kokonaisuutena arvioitaessa on huomioitava, että kyseessä on ollut huippu-urheilijoiden välinen kilpailutilanne. Loppusuoralle tultaessa heikompaan asemaan jäänyt urheilija on mitä ilmeisimmin kiihtynyt, jonka seurauksena on valinnut toimia edellä kuvatulla tavalla, poliisin tiedotteessa todetaan.

– Voisikin todeta, että tapauksessa on kysymys impulssikontrollin heikosta hallinnasta, joka on tunnekuohussa johtanut mainittuun tapahtumaan.

Kättään lievästi satuttanut Mäki ei vaadi Bolshunoville rangaistusta. Syyttäjällä ei ole asiassa syyteoikeutta, joten asia ei etene syyteharkintaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut