Kautosen olkapää leikattu – palaa mäkeen ensi kaudella

Valtteri Kautonen Arkisto/Samu Karvonen

Tälle kaudelle lumilautamaajoukkueeseen valitun Hyvinkään Sputnikin Valtteri Kautosen olkapää on leikattu, ja häneltä jää loppukausi välistä.

Kautonen kaatui Sveitsissä Laaxissa maailmancupin kilpailun harjoituksissa siten, että olkapää meni sijoiltaan.

– Laax Openissa olimme kisaamassa, ja reilistä lähti lauta alta. Tulin kyljelleen vähän huonosti alas ja tuli pieni olkapäävamma: lähti käsi sijoiltaan. Leikkaukseen piti mennä. Mäkeen olisi tarkoitus palata kunnolla ensi kaudeksi, eli jos kesän lopussa leirejä on niin siellä jo täysin voimin päästään vetämään. Toivotaan, että lääkäriltä saisi luvan käydä loppukaudesta muutaman kurvin rinteessä vetämässä. Isot kiitokset Mikolle, Klausille ja muille lääkäreille, ketkä oli mukana hommassa, Kautonen kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Käsi leikattiin Mehiläisessä Helsingissä. Leikkauksen suoritti olkapääkirurgi Mikko Salmela.

– Ensihoidon jälkeen Valtteri lensi takaisin Suomeen meille lisätutkimuksiin ja jatkohoitoon. Täällä todettiin vamman olevan sellainen, että leikkaus antaa parhaat edellytykset hyvälle paranemiselle ja tulevaisuudelle. Olkapääkirurgimme Mikko Salmelan leikkaus onnistui erinomaisesti. Loppukausi menee toipumisen ja kuntoutuksen parissa, ja tavoitteena on, että Valtteri on takaisin hyvässä iskussa ensi kauteen, maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Mehiläiseltä arvioi.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut