Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mestiksen loppukauden kohtalo jäi yhä auki – "Täytyy pitää huoli, että myös ensi kaudella kaikki seurat ovat lähtöviivalla"

Mestistä ei ole pelattu marraskuun lopun jälkeen lainkaan koronarajoitusten vuoksi. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Jääkiekon toisen sarjaportaan Mestiksen loppukauden kohtalo on yhä auki. Mestiksen hallitus ei vielä maanantaina tehnyt päätöstä, pelataanko sarjaa vai keskeytetäänkö kausi kokonaan.

Mestistä ei ole pelattu marraskuun lopun jälkeen lainkaan koronarajoitusten vuoksi. Mestiksen pelaaminen ilman yleisöä on taloudellisesti kannattamatonta. Ylimmän sarjatason Liigaa on pelattu joulukuun alusta tyhjille katsomoille.

Mestis-seurat totesivat maanantaina yhdessä, että kaikilla on halu jatkaa pelaamista, kunhan se on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Mestiksen hallitus kokoontuu uudestaan heti, kun päätös mahdollisesta valtionavustuksesta on tiedossa, mutta kuitenkin viimeistään ensi viikolla 3. helmikuuta.

– Haluamme selvittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta voisimme pelata vaikka ilman yleisöä. Totesimme yhdessä, että tuntuisi pahalta päättää kauden päättämisestä, jos on pienikin mahdollisuus jatkaa pelaamista, sanoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro tiedotteessa.

Kaikki seurat pidettävä mukana

STT:lle Aro kertoi, että vaikka lukuisilla eri tahoilla on halu jatkaa Mestis-kautta, päätöstä siitä ei voi tehdä kevyesti.

– Kyllä tässä on kellon ympäri pitkää päivää kaikki osapuolet painaneet, että löytäisimme keinoja pelaamiselle. Täytyy kuitenkin pitää huoli siitä, että myös ensi kaudella kaikki seurat ovat lähtöviivalla. Emme voi kiekkosarjana tehdä sellaisia päätöksiä, jotka ajaisivat osan seuroista konkurssiin, Aro kuvaili.

Mestiksen seurat olivat yksimielisiä sarjakauden jatkamisen tärkeydestä.

– Kaikki seurat totesivat, että on halu jatkaa pelaamista, kunhan ratkaisu on taloudellisesti kestävällä pohjalla, Aro tiivisti.

Valtionapupäätöstä odotellaan

Mestiksellä on arvioitavana useita lisätuloja mahdollistavia toimia, joista keskeisimpänä on valtiontuki. Mestis odottaa päätöstä opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavusta helmikuun alkupuolella.

– Meillä ei ollut mahdollisuutta tehdä jatkamispäätöstä vielä maanantaina, koska odotamme valtionapupäätöstä. Jos tulee ratkaisevaa tietoa valtiontuesta, hallitus kokoontuu jo aiemmin kuin 3. helmikuuta, Mestiksen Aro sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut