Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Japanin hallitus kiistää suunnitelmat kesäolympialaisten perumisesta, mutta jättää sijaa epäilylle

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää viime vuonna, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Japanin hallitus kiistää mediatiedot, joiden mukaan se suunnittelisi Tokion olympialaisten perumista. Pääministeri Yoshihide Sugan mukaan Japani on "päättäväisesti järjestämässä" olympialaiset heinä-elokuussa.

Brittilehti Timesin tietojen mukaan Japanin hallitus olisi pohtinut kesäolympialaisten kohtaloa ja tullut siihen loppupäätelmään, että kisat pitää perua koronavirustilanteen takia. Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

– Näissä tiedoissa ei ole totuuden siementäkään, vakuutti hallituksen tiedottaja Manabu Sakai.

Japanin hallitus ja Tokion kisajärjestäjät haluavat urheilun suurtapahtumalla todistaa, että ihmiskunta pystyy voittamaan koronaviruspandemian.

Hallituksen tiedottaja Sakai sanoi perjantaina kuitenkin, että jossain kohtaa hallituksen on päätettävä siitä, että kisat todella toteutuvat. Lausunto oli ristiriidassa sen viestin kanssa, joka painottaa päättäväisyyttä kisojen järjestämisestä.

Kisavieraista iso huoli

Koronaviruspandemia siirsi Tokion kisat jo viime kesästä ensi kesään. Kisajärjestäjät ja Kansainvälinen olympiakomitea KOK korostivat viime vuonna, että kisojen siirtäminen uudelleen ei onnistu.

Kisoihin liittyvät terveyshuolet ovat kasvamassa Japanissa, sillä maassa on jo menossa pandemian kolmas aalto. Erilaisten mielipidemittausten mukaan noin neljä viidestä japanilaisesta vastustaa kesäolympialaisten järjestämisestä tänä vuonna ja haluaa kisojen siirtyvän tai peruuntuvan.

Myös Tokion alueen terveysviranomaiset ovat epäileväisiä, sillä olympialaiset tuovat yhteen kymmeniätuhansia ihmisiä.

– Kisajärjestäjien täytyy luopua ajatuksesta, että kisoihin tulisi valtavasti kisavieraita ei maista. Kisojen pitämistä ilman yleisöä on syytä harkita, sanoi Tokion lääketieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Haruo Ozaki perjantaina Asahi Shimbun -lehdelle.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut