Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

KOK-pomo uskoo, että Tokion kisat toteutuvat

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoo, ettei B-suunnitelmaa ole. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hieman yli kuuden kuukauden päässä siintävien Tokion kesäolympialaisten yllä piisaa huolia, kun kisat viime vuodesta siirtänyt koronaviruspandemia jyllää yhä globaalisti ja myös Japanissa. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kuitenkin vakuuttaa kisojen toteutuvan, eikä "mitään B-suunnitelmaa" ole olemassa.

Japanissa tuki kisoille näyttäisi horjuvan, sillä hiljattain tehdyssä kyselyssä noin 80 prosenttia vastaajista halusi kisat joko uudelleen siirrettäväksi tai peruttavaksi kokonaan. Järjestäjät kuitenkin vakuuttavat kisojen toteutuvan, ja samoin tekee KOK.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään syytä uskoa, etteivätkö Tokion olympialaiset alkaisi 23. heinäkuuta. Siksi mitään B-suunnitelmaa ei ole, ja olemme täysin sitoutuneita tekemään kisoista turvalliset ja menestykselliset, Bach julisti torstaina Kyodo-uutistoimistolle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut