Alppiväen odotukset romahtivat yhdessä hetkessä – Rosa Pohjolainen kuuli äänen, jota ei halua kuulla enää koskaan uudelleen

”Hyvin tämä jalka liikkuu, ei koske eikä ole turvoksissa. Normaali elämä onnistuu, mutta urheileminen ei.” Hannu Kuikkaniemi

Hannu Kuikkaniemi

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen sai aikaan melkoisen mediamylläkän laskettuaan marraskuun lopussa Levin maailmancup-kisoissa huippunopeita kisalaskuja. Pohjolainen nappasi neljä kauan kaivattua MC-pistettä. Vielä ennen joulua avautui pistetili myös Eurooppa-cupissa.

Joulutauon jälkeen maailmancupin kisat jatkuivat Semmeringissä ja Zagrebissa, joissa hyvinkääläinen ei onnistunut hankkimaan paikkaa toiselle pujottelukierrokselle.

Kroatiasta Suomen minipieni maajoukkue Riikka Honkanen – Rosa Pohjolainen siirtyi Italian Posse di Fassaan valmistautumaan Flachaun iltapujotteluun, mikä on naisten MC-kiertueen odotetuin kisa tunnelmansa ja runsaiden palkintorahojensa vuoksi.

Alppiväen odotukset romahtivat 7. tammikuuta iltapäivällä Ski Sport Finlandin tiedotteeseen: Rosa Pohjolaisen kausi ohitse – loukkaantui harjoituksissa Italiassa.

Polven eturistisiteen uutisoitiin olevan poikki ja kierukkakin täytyi kiinnittää. Tiedotteen lopussa todettiin, ettei Pohjolainen anna haastatteluja loukkaantumiseen liittyen.

– Kyllä, näin halusin. Halusin pitää tämän omana asianani, enkä halunnut selitellä tapahtunutta mitenkään. Oikeastaan minulla ei tarkkaa kuvaa vieläkään, mitä siinä kävi, Pohjolainen kertaa pari viikkoa myöhemmin.

Sitä ääntä en unohda koskaan.

Rosa Pohjolainen

– Se oli päivän ensimmäinen harjoituslasku. Verryttelyt oli tehty hyvin, olosuhteet olivat hyvät ja rinteessä grippipinta. Ehkä sukset olivat pintaan nähden liiankin terävät. Suksi lähti kääntymään sisäänpäin ja sitten napsahti. Ja sitä ääntä en unohda koskaan ja toivottavasti en kuule enää koskaan.

”Koulua, kuntoutusta ja kuntosalia. Näillä mennään leikkauksen jälkeen.” Hannu Kuikkaniemi

Polvi ei ollut kovinkaan kipeä, joten nuoren alppihiihtäjän ensimmäinen ajatus kaatumisen jälkeen oli: Nämä on näitä kolhuja, huomenna pääsee taas mäkeen.

Ajatukset muuttuivat, kun jalkaan ei pystynyt ollenkaan varaamaan.

– Iski aika epävarma olo, enkä vieläkään tiedä, mitä on edessä. Leikkauspäivä (26.1.) on tiedossa. Tällä hetkellä polvi liikkuu ihan normaalisti, ei ole kipeä eikä turvoksissa. En vaan pysty urheilemaan, vaikka kuntosalilla juuri ollaan.

Urheilutauon tuomaa vapaa-aikaa Rosa Pohjolainen on alkanut täyttämään.

– Minusta on tulossa kunnon penkkiurheilija. Seurasin koko viikonlopun urheilukisoja. Kranjska Goran suurpuikka näytti aika hurjalta, jäistä oli. Koulua, kuntouttamista ja kuntosalia, eiköhän näillä mennä, kun leikkauksesta on selvitty.

Hyvinkääläislaskija Erika Pykäläinen kertoi hyviä uutisia: "Ilman särkylääkkeitä urheilen"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut