HySSin laskijoille hyviä sijoituksia – Aluekilpailut ja Kia Ski Tour pystyttiin viemään läpi turvallisesti viranomaissäädöksiä noudattaen

HySSin edustusjoukkue ES-cupin pujottelussa vas. Riku Reijonen, Ella Timonen, Santeri Tapiala, Joni Reijonen ja Antti Tapiala. Takana valmentaja Silva Saarinen. Jarmo Reijonen

Hannu Kuikkaniemi

Tarkasti viranomaisten koronaohjeistusta noudattaen pystytään järjestämään toimivat alppikisat. Viikonloppuna käytiin Etelä-Suomen Alpin ensimmäiset aluekilpailut Tampereen Mustavuorella. Rajoitteista huolimatta Tampereen Slalomseuran järjestämässä kisassa oli sekä pujottelussa että suurpujottelussa lähes puolentoista sadan juniorin osanotto.

Hyvinkään Slalomseuran Riku Reijonen ja Santeri Tapiala pujottelivat M10-sarjassa sijalle yhdeksän ja 15.

Joni Reijonen (M12) oli 15. pujottelukisassa. Antti Tapialan avauslasku ei onnistunut, mutta toisella kierroksella Tapiala oli Reijosen kanssa lähes samassa vauhdissa.

N16-sarjassa HySSin Ella Timonen laski kuudenneksi. Vanhempien ikäluokkien osallistujamäärä jäi alle kymmeneen, syynä samana ajankohtana Pyhätunturilla laskettu 14- ja 16-vuotiaiden Kia Ski Tour.

Kun rajoitteet tulevat viranomaisia ylemmältä taholta, on viisasta antaa periksi. Kia Ski Tourin avauspäivänä torstaina pakkasukko hönki Pyhätunturilla -30-asteista ilmaa ja piti koko kilpailijakaartin (122 osallistujaa) sisätiloissa.

Perjantaina kisattiin koko pimeä päivä. Aamupäivän suurpujottelussa HySSin Jasper Palosaari (M16) oli hienosti toisena ja iltakisassakin suksi kulki viidennen sijan arvoisesti. Viikonlopun molemmissa pujottelukisoissa Palosaari ajoi ulos, joten kiertuepisteitä Pyhän reissulta tuli 125 ja sijoitus M16-sarjassa on seitsemäs.

Hyssiläisistä eniten kiertuepisteitä kokosi Sisu Hemming, joka oli avauskisassa viides. Toinen GS-kisa päättyi keskeytyksen. Pujotteluissa Hemming oli toinen ja kuudes, joten kokonaispisteiksi tuli 165 ja ranking M14-sarjassa on neljäs.

M14-sarjassa 15. sijalla (65 pistettä) on HySSin Samuel Hurmerinta. GS-kisoissa Hurmerinta oli yhdeksäs ja seitsemäs, molemmat pujottelut päättyivät keskeytykseen.

HySSin Hetta Saarisen (N16) kiertuesijoitus Pyhän jälkeen on 13. Ensimmäinen GS-kisa jäi kesken, toisesta tuli 12. sija. Pujottelukisoissa Saarinen oli kahdeksas ja kymmenes, joten pistesaldo Pyhän jälkeen on 80.

Audi- ja Kia Ski Tourilla on ollut hyvin tavallista, että joku voittaa viikonloppuna kaikki ikäluokan kisat. Neljään voittoon Pyhällä ei yltänyt kukaan. Lähimmäksi 380 pisteellä pääsivät GrIFK:n Isabel Söderström (N16) ja JoPun Samu Timonen.

HSC:n Rene Linnatsalo (M16) kokosi 360 pistettä. N14-sarjassa kärjessä on SCST:n Rosa Teppola 280 pisteellään.

Suomulla ja ulkomaillakin kisattiin

HySSin Joel Palosaari oli Suomulla perjantaina kolmas FIS GS-kisassa, sunnuntaina neljäs pujottelussa ja maanantaina toinen suurpujottelussa. FIS-pisteet putosivat reilusti lukemaan 62.91.

Viikonlopun kisat olivat jo talven neljännet Kemijärven Suomu Avalancen FIS-kisat Suomulla. Kisat ovat olleet hyviä pistekisoja uusille FIS-laskijoille, mutta alle 35 pisteen pujottelijoille ne eivät ole pisteiden kannalta tuottoisat.

HySSin Emil Keränen lähtikin etsimään kovia kisoja Ruotsista. Duvedistä tuli hieno kakkossija pujottelussa, mutta FIS-pisteparannusta se ei tuonut.

Pujottelun SM-kultamies HySSin Jesper Pohjolainen valitsi Keski-Euroopan FIS-kisat. Ensimmäinen etappi piti olla juniorimestaruuskisa Saksan Götchenissä, lumipyry peruutti kisan.

– Nyt ollaan matkalla Italian San Pellegrinoon (kisat 19.–21.1.) ja sieltä jatketaan Kronplatziin (22.–23.1.), Jesper Pohjolainen viestitti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut