Lasten lumilautakiertue näkyy myös Hyvinkään ja Riihimäen kouluilla – "Se on lumilautakulttuurin vahvuus"

Kids on Board -kiertueen toiminta tapahtuu koronatilanteen takia tänä vuonna ulkona. Kuva on edellisvuoden kiertueelta. Arkistokuva / Suomen Lumilautaliitto

Lapsille suunnattu Kids on Board -koulukiertue kiertää tänäkin vuonna taas ympäri Suomea. Kolmas kiertuetalvi on käynnistynyt, ja alakoulu- ja eskari-ikäiset lapset ympäri Suomen pääsevät tutustumaan lumilautailuun innostavalla tavalla, Lumilautaliitto mainostaa tiedotteessaan.

Kiertue on parhaillaan Riihimäellä, Pohjoisen koululla. Hyvinkään Tapainlinnankoululle se saapuu perjantaina 15.1.

Kids on Board pyörähtää uudestaan Hyvinkäällä myös maaliskuussa, viikolla 10.

Kiertueen tavoitteena on tarjota koulupäivän aikana lapsille hauskan tavan tutustua lumilautailuun ja ohjata kiinnostuneet harrastuksen pariin. Kysyntää on, sillä Suomen harrastamisen mallin koululaiskyselyssä lumilautailu osoittautui monessa kunnassa lasten ja nuorten kymmenen kiinnostavimman harrastuksen joukkoon.

– Kids on Boardin vahvuus on ollut aikaisempien vuosien palautteen perusteella se, että se on erityisen hauskaa ja että kaikki saavat liikunnallisia onnistumisen kokemuksia – myös lapset, jotka eivät välttämättä ole koululiikunnasta pitäneet. Lapsia kiinnostaa kavereiden kanssa temppuilu ja luova tapa liikkua. Se on lumilautakulttuurin vahvuus, ja sitä me myös tässä toiminnassa korostamme, kertoo hankekoordinaattori Jenni Viitanen liiton tiedotteessa.

Kiertueella järjestetään tammi-maaliskuun aikana noin 100 kouluvierailupäivää. Vallitseva tilanne huomioidaan toiminnassa, ja siitä syystä muun muassa kaikki toiminta tapahtuu ulkona.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että pääsemme koronaepidemiasta huolimatta toteuttamaan kiertuetta. Turvallisuuteen tullaan kiinnittämään tällä kaudella erityistä huomiota, ja ohjaajilla on selkeät toimintamallit, joiden pohjalta toimintaa toteutetaan turvallisesti. Maskit, turvaetäisyydet sekä välineiden ja käsien desinfiointi on osa toimintaa tänä vuonna. Onneksi lapset ovat niihin jo tottuneet, eikä se juuri hidasta toimintaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut