Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

F1-suuruus Vettel valmis auttamaan juniori-Schumacheria, mutta "hänen on löydettävä oma tiensä"

STT

Formula ykkösten nelinkertainen maailmanmestari, saksalainen Sebastian Vettel kertoo auttavansa ilolla maanmiestään Mick Schumacheria tämän F1-tulokaskaudella 2021, mutta painottaa, että F1-legenda Michael Schumacherin pojan on kuitenkin itse "löydettävä oma tiensä" raa'assa formulamaailmassa.

Vettel, 33, ystävystyi Michael Schumacherin kanssa ennen tämän traagista lasketteluonnettomuutta seitsemän vuotta sitten. Vettelin ja Mick Schumacherin polut kietoutuivat myös yhteen, ja nyt Mick palauttaa Schumacherin nimen F1-kisoihin ajaessaan debyyttikautensa Haasin riveissä.

– Autan mielelläni minkä vain voin, koska Mick on upea tyyppi ja tietysti minulla on erityinen side hänen isäänsä. On sääli, ettei Michael voi todistaa Mickin kehitystä ja hänen F1-ensiaskeliaan, Aston Martinilla tulevalla kaudella ajava Vettel totesi Autosportille .

– Pidän Mickistä paljon, tulemme hyvin toimeen ja kerron mielelläni hänelle kaiken, minkä tiedän.

Mick Schumacher, 21, on kuvaillut Vetteliä idolikseen ja tietynlaiseksi opastajaksi, samalla tavalla kuin Vettel suhtautui isä-Schumacheriin.

– Olen imarreltu. Seurasin hänen isäänsä voittamassa paljon enemmän kisoja kuin hän olisi voinut katsoa minua voittamassa, Vettel vastaa Mickin mietteisiin.

– Kuten sanoin, autan mielelläni häntä. Mutta mielestäni on tärkeää, että hän löytää oman tiensä. Mutta samalla, niin paljon kuin Michael antoi minulle neuvoja kysyessäni niitä, yritän tehdä saman hänelle. Autan minkä voin hänen elämässään tai kilparadoilla.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut