Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Yhdysvallat teurasti Itävallan nuorten MM-kaukalossa 11–0, Kanada murskasi Saksan 16–2

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kilpailujen avausottelunsa hävinnyt Yhdysvallat palasi nopeasti raiteelleen ja avasi voittosaldonsa Kanadan Edmontonissa pelattavissa MM-kilpailuissa. Yhdysvallat teurasti sunnuntain vastaisena yönä Itävallan peräti 11–0.

Tehomiehiin lukeutuivat muun muassa usean maalin miehet Matthew Boldy (3+0), Trevor Zegras (2+2) ja Brendan Brisson (2+0).

Yhdysvallat oli kaukalossa täysin ylivoimainen. Se laukoi 73 kertaa, kun Itävalta pääsi yrittämään vain kymmenesti. Toisessa erässä laukaukset jakautuivat 30–2. Yhdysvallat teki toisessa erässä maalin joka viidennellä laukauksellaan ja kasvatti johtoaan kuudella maalilla 7–0:aan.

Kiekkosateessa ollut Itävallan maalivahti Sebastian Wraneschitz torjui 58 laukausta ja kolmannessa erässä maalille vaihdettu Jakob Brandner neljä. Yhdysvaltain Dustin Wolf kirjautti nollapelin kymmenellä torjunnalla.

Kisasivujen mukaan maat ovat kohdanneet nuorten MM-jäillä kolmesti. Yhdysvallat voitti edelliset kohtaamiset 7–2 (vuonna 1981) ja 8–0 (2003).

Cozens rohmusi kuusi pistettä

Myös aiemmin yöllä Edmontonissa nähtiin hurjat murskajaiset, kun Kanada voitti Saksan 16–2. Alle vuorokauden Suomi-tappionsa jälkeen huilannut Saksa ei pystynyt pistämään kampoihin vaan hävisi jo avauserän 1–4.

Nikkarien hurjimpina Dylan Cozens rohmusi pisteet 3+3 ja Dawson Mercer 2+2.

Suomi voitti lauantain vastaisen yön avausottelussaan Saksan 5–3 ja kohtaa sunnuntai-iltana Sveitsin.