Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leedsissä jumalaksi korotettu Bielsa nousi sotajalalle mediaa vastaan – "Se on vain yksi tapa asettaa minut naurunalaiseksi"

Jalkapallon Englannin Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen nousseen Leedsin syyskauden kuherruskuukausi maan pääsarjassa on tällä erää ohi. Viime aikojen vaisu menestys ärsyttää Leedsin päävalmentajaa Marcelo Bielsaa, joka sysää heikentyneistä tuloksista syitä tiedotusvälineiden niskaan.

Neljästä viime valioliigapelistään kolme hävinnyt Leeds nöyrtyi viime viikonloppuna Manchester Unitedille odotetussa kohtaamisessa murskaavasti 2–6. Estottomasti hyökkäävä Leeds on päästänyt Valioliigassa eniten maaleja, yhteensä 30.

Leedsissä reilun kahden kauden jälkeen jumalaksi korotettua Bielsaa närästää Unitedin taktiikan alituinen arvostelu.

– Se on vain yksi tapa yrittää asettaa minut naurunalaiseksi, El Loco (Hullu) -lempinimeä kantava Bielsa sanoi.

Argentiinalainen Bielsa toki nauttii ammattipiireissä vankkumatonta arvostusta. Muun muassa Barcelonan lukuisiin mestaruustitteleihin valmentanut Manchester City -luotsi Pep Guardiola on nimennyt Bielsan ammatilliseksi esikuvakseen.

Piristynyt Burnley mittaa tason

Kollegiaaliset kehut eivät juuri nyt lämmitä Bielsaa, kun kauden ennakkoluulottomasti aloittaneen Leedsin ero Valioliigan putoamisviivaan on seitsemän pistettä. Yorkshirelaisjoukkue saa seuraavaksi vastaansa neljä pistettä jäljessä olevan, pääsarjapaikastaan kamppailevan Burnleyn, joka on voittanut neljästä viime valioliigaottelustaan kaksi ja pelannut kaksi tasan.

Leeds-käskijä Bielsan mielestä medialla on niin paljon valtaa, että se vaikuttaa vahvasti yleisön mielipiteisiin pelistä.

– Itse en pane liikaa painoa sille, mitä lehdistö ajattelee. Minua huolestuttaa se, että kirjoitettu vaikuttaa yleisöön, Bielsa kuvaili.